8 dieetregels die je mag (of zelfs moet) breken

Of je nu op je ideale gewicht zit of enkele kilootjes te mager of te dik bent, dit zijn 8 dieetregels die je mag - en soms zelfs moét - breken.

1. Een tussendoortje is nooit een optie

© Giphy

Iets eten tussen je maaltijden is helemaal niet zo erg als veel dieetplannen zeggen. Integendeel: vaak helpt een snack net om je dieet vol te houden. Zolang je je natuurlijk niet volpropt met chocolade of koekjes.

2. Eten na je avondmaal: verboden!

© Giphy

Als je echt honger hebt - en dus niet zomaar uit verveling eet - kan dat wel. Maar ook hier geldt: kies een gezonde, licht verteerbare snack.

3. Vetten zijn uit den boze

© Giphy

Helemaal fout, want vetten maken deel uit van een gezond dieet. Niet de verzadigde vetten uit frieten en kaas, maar wel de gezonde vetten uit bijvoorbeeld vis, noten en avocado.

4. Brood is je grootste vijand

© Giphy

Zolang het bruin of volkorenbrood is, mag het wel. Die bevatten immers goede vezels die helpen om je hongergevoel tegen te gaan.

5. Het dessert moet je altijd overslaan

© Giphy

Wrong again: genieten van een stukje cake, koekje of chocolade kan echt geen kwaad. Misschien niet altijd, niet te veel en zeker niet het ongezondste, maar wel zonder schuldgevoelens.

6. Rood vlees? Nooit meer!

© Giphy

Rood vlees zou het risico op heel wat ziektes verhogen, maar dat wil niet zeggen dat je het daarom nooit meer mag eten. Rood vlees bevat immers ook goeie proteïnes, die je langer een vol gevoel geven. Maar zoals altijd: overdrijven is geen goed idee.

7. Neem zo weinig mogelijk calorieën op

© Giphy

Enerzijds heb je ze gewoon nodig, maar anderzijds moet je ook weten welke calorieën je vermijdt. Je moet vooral het voedsel met veel suiker en geraffineerde koolhydraten beperken.

8. Sla een maaltijd over als je geen honger hebt

© Giphy

Nooit doen. Door een maaltijd over te slaan krijg je niet genoeg voedingsstoffen binnen, vertraagt je metabolisme en is het risico op overeten bij een volgende maaltijd erg groot. Een dieetregel die je altijd moet breken dus.
(Bronnen: Fit Girl Code, Fitness MagazineHuffington Post, WebMD)

Meer over gezondheid: