Opluchting: Alain Remue wordt dan toch niet vervolgd

Het Openbaar Ministerie (OM) maakt een bocht van 180 graden in de zaak rond Alain Remue, het hoofd van de Cel Vermiste Personen. Remue werd eind april aangeklaagd voor de dood van een collega-duiker en goede vriend, maar nu vraagt het OM om hem buiten vervolging te stellen.

Bij de zoektocht naar twee vermiste meisjes in de Maas zette Remue een duiker in, die daarbij om het leven kwam. Volgens de Luikse arbeidsauditeur hadden Remue, zijn adjudant en drie medewerkers van de Civiele Bescherming tijdens de operatie onverantwoorde risico's genomen. Hij eiste dan ook dat ze zich voor de rechter moesten verantwoorden.

Remue verklaarde vandaag dat hij zichzelf absoluut niet verantwoordelijk acht voor de dood van de duiker. "De man was een vriend. Hij denkt in de eerste plaats aan de familie van de overleden duiker", klonk het bij de advocaat van Remue.

De arbeidsauditeur veranderde dan ook opeens van mening. Zowel Remue als zijn adjudant worden niet verder vervolgd omdat zij geen schuld treffen aan de dood van de duiker. Het lot van de drie medewerkers van de Civiele Bescherming ligt wel in de handen van de raadkamer.

Een interessant interview met Remue uit onze zoo

Bron: De Redactie