De meest originele manieren om naar de festivals te rijden?

Ben je een muziekfan? Goed nieuws, Volkswagen heeft een carpoolplatform ontwikkeld voor ritten naar festivals en concerten. Heb je een plekje vrij in je auto of heb je eerder nood aan een lift naar een concert? Schrijf je in op vwdrivesmusic.be en deel een rit met andere muziekfans. Wil je echter een daverende entree maken, dan kan je met deze praalwagens zeker de aandacht trekken op de festivalweide.

Ook al is ie uitgedost als een konijn, heel energiezuinig lijkt deze wagen toch niet. Je moet eerder een liefhebber van het diertje zijn om hier mee rond te rijden, maar op de festivalweide hoort hij in ieder geval thuis.

Deze limousine zagen we niet in "Back to the Future", toch ziet het aangepaste model er heel futuristisch uit. Met deze wagen kan je alvast met de hele vriendenkring naar het festival reizen. En als het echt klopt dat hij kan tijdreizen dan moet je zeker naar Woodstock '69 gaan, na 45 jaar praten ze nog steeds over dat festival.

Of kies je toch liever voor het stijlvolle Volkswagenbusje, nu nog ruimer dan ie al was. Hiermee pik je zeker al je vrienden op en geniet je van een comfortabele rit naar het festival. Het hippiebusje krijgt een moderne look waardoor het nu nog steeds op elk festival thuishoort. 

Voor de échte fans die ook in hun Volkswagenbusje willen overnachten, zijn er nu verschillende mogelijkheden. Je kan de Volkswagen-tent kopen of je kan het dak van je busje ombouwen tot een luxe-tent. Nu moet je alleen nog maar een rustige parkeerplaats vinden in de buurt van het festival

Het vervoersmiddel bij uitstek voor avontuurlijk aangelegde festivalgangers blijft de buggy. Makkelijk, snel en robuust. Jammer genoeg valt zo’n buggy niet genoeg op. Wij gingen op zoek naar buggy’s die jou wel de nodige aandacht geven. 

Deze mastodont geeft je de beste zitplaatsen als je geen tickets kon bemachtigen. 

Aankomen in stijl doe je met de ‘Pink Chromed Out Pussy Buggy’. En dat terwijl je ook nog eens van een lekker weertje geniet. 

Weinig mensen weten dat er in de jaren 60 al partybussen rondreden. De hippies zochten een manier om met zo veel mogelijk lotgenoten naar Woodstock (Verenigde Staten) te reizen en bouwden daarom schoolbussen om tot campers. Veel hippies reisden ook al liftend van de ene happening of muziekfestival naar het andere. Met een grote bus kon men makkelijker lifters meenemen. Busreizigers konden enkel betalen met wat liefde en vrede. 

In Amerika vind je enkele prachtexemplaren. Hierboven zie je een Nascar-model uit Miami. Speciaal ontworpen voor de legendarische Springbreak. De beruchte week vakantie van Amerikaanse universiteiten en scholen.

De meest creatieve rijtuigen vind je steeds op het meest bizarre festival van de Verenigde Staten: Burning Man. Een evenement dat jaarlijks wordt gehouden in de Black Rock Desert in Nevada. Het festival vindt plaats op de dag van de arbeid en focust zich niet op een bepaald thema zoals bijvoorbeeld muziek of kunst. Tijdens Burning Man wordt er tijdelijk een gemeenschap opgebouwd waar iedereen die zich de toegangsprijs kan veroorloven welkom is, ongeacht ras of afkomst. Elk jaar zie je er de gekste creaties en knapste wagens. 

De meeste festivals vinden plaats in de zomer. Wanneer het lekker warm en droog is. In België is dat echter geen zekerheid. Als jouw favoriete festival dit jaar in het water zou vallen, doe dan beroep op een tractor en een kar. Dan hoef je nergens vast te zitten en raak je makkelijk op de camping.

Deze Oost-Europeanen maakten alvast hun versie van de ‘partybus’. Plezier verzekerd. Al is het duidelijk te merken wie er BOB was. 

Wie van plan is om een buitenlands festival mee te pikken kan altijd beroep doen op de befaamde sunset cruises. Een onvergetelijke boottocht waar er onderweg urenlang gedronken en gefeest wordt.

Om deel te nemen aan zo’n tochtje zijn er wel enkele belangrijke zaken vereist. Je moet over een sterke maag beschikken en bovendien behoorlijk kunnen zwemmen in benarde omstandigheden.

Elk jaar vallen er wel enkele feestvierders in het water, om er nadien onder luid gejoel door de redders weer uit te worden gehaald.