Vind je Facebook Messenger ook zo vervelend? Er is een manier om de app te omzeilen

Facebook kwam met het geniale idee om zijn app voor smartphones en tablets in twee te delen: de Facebook-app en de Facebook Messenger-app. Het is verplicht om de Messenger-app te downloaden als je je berichten wilt bekijken. Vele gebruikers zien het als een grote last om tussen twee applicaties te moeten switchen. Toch is er een simpele manier om het verplichte gebruik van de Messenger-app te omzeilen.

Vroeger was de Facebook-app heel wat gebruiksvriendelijker dan nu. Gebruikers konden op dezelfde app zowel hun feed volgen als hun berichten bekijken. Daar is nu geen sprake meer van. Indien je nu je berichten wilt checken, moet je de Facebook Messenger-app downloaden. De app is nogal opdringerig doordat het steeds op de voorgrond blijft, en de geluiden bij het krijgen van een bericht vervelend zijn. Hoewel dit gemakkelijk te wijzigen valt. Ze storen zich nog het meest aan het feit dat ze een keuze moeten maken tussen het volgen van hun feed of een berichtje sturen naar vrienden.  

De Facebook Messenger-app kan ondanks alle frustraties gemakkelijk omzeild worden. Dat is goed nieuws voor de gebruikers die de app kunnen missen als kiespijn. De Britse krant The Guardian kwam het eerst naar buiten met de simpele truc. Het werkt zowel op iPhone als op toestellen ondersteund door Android. 

Oplossen in twee gemakkelijke stappen

De Messenger-app is verleden tijd als je twee simpele stappen volgt. Indien je de Messenger-app al hebt, moet je die eerst verwijderen. Open daarna de Facebook-app op je smartphone of tablet en ga naar je berichten. Gebruikers die de Messenger-app nog niet geïnstalleerd hebben worden door Facebook verzocht om de app te downloaden in de App Store of op Google Play. Klik op de link waar je de app kan downloaden.

Download dan de Messenger-app, maar stop de download voordat hij volledig is. Wanneer je hierna de Facebook-app opent, kan je normaal gezien terug berichten verzenden en ontvangen. Het is niet zeker hoelang deze truc gaat blijven werken. Facebook kan nog altijd een update doen waardoor de oplossing niet meer lukt. Gebruikers kunnen ook nog altijd de mobiele internetversie van de sociaalnetwerksite gebruiken. Die is onveranderd gebleven.

Lees meer over Facebook