Studenten maken nagellak die verkrachtingsdrug detecteert

Vier studenten van een Amerikaanse universiteit werken aan nagellak die snel en betrouwbaar de aanwezigheid van een verkrachtingsdrug moet detecteren. Ze noemen hun uitvinding, die verkleurt bij een positief resultaat, Undercover Colors. 

Het intiatief van Ankesh Madan, Stephen Gray, Tasso Von Windheim en Tyler Confrey-Maloney van de North Carolina State University kadert in een opdracht om oplossingen te vinden voor echte problemen. Dankzij hun nagellak moet iemand snel en discreet met een vinger kunnen checken of een drankje middelen bevat zoals Rohypnol, Xanax en GHB, producten die aanranders gebruiken om een slachtoffer te verdoven. De bedenkers willen zo mogelijke daders afschrikken en de "vrees verplaatsen van het slachtoffer naar de dader".

Het is niet duidelijk hoe ver de studenten staan met de uitwerking van hun product, waarvoor ze donaties vragen. Ze krijgen alvast een heleboel positieve reacties, al is niet iedereen even enthousiast. "Geen enkele mate van voorbereiding of technologie zal ons beschermen tegen het feit dat de overgrote meerderheid van seksuele aanrandingen wordt gepleegd door mannen die gekend zijn en vertrouwd worden door de slachtoffers", zegt Karen Pickering. Zij is medeoprichtster van de Melbourne Slutwalk, een mars tegen verkrachting en beschuldigingen dat het slachtoffer die heeft uitgelokt. 

Lees meer

Bron: Geek.com, iflscience.com