Lees mee hoe Theo Francken (N-VA) even helemaal ontploft op Twitter

Effe helemaal loos gaan. En een reeksje tweets sturen om je boosheid eens goed te ventileren... Het kan iedereen overkomen. Maar als het om een N-VA-kopstuk gaat, misschien zelf een toekomstige minister, is het altijd net iets interessanter om even te duiden. Lees mee met de tweets van Theo Francken vanmorgen.

Theo Francken neemt nooit een blad voor de mond, ook op Twitter niet. 

Over wie hij het heeft? Wel, politicoloog Nicolas Bouteca schrijft in De Standaard "dat voor CD&V, Open Vld en MR, die de Belgische eenheid belangrijk vinden, het Zweedse experiment tot nadenken moet stemmen." En politicoloog Dave Sinardet zegt in Knack dat Bart De Wever (N-VA) vandaag terugkeert naar de doctrine van Frans Van Cauwelaert: "Dat was een flamingant, maar ook een unitarist. Van hem is het devies: "Met België als het kan, zonder België als het moet." Maar zo heeft Francken het duidelijk niet begrepen. En dus kwam later deze:

Ondertussen had Francken ook in De Morgen het gelezen over N-VA en Terzake. Zijn partij had zich immers flink opgewonden over het feit dat de VRT een interview had gedaan met haatprediker Anjem Choudray, leider van het verboden Sharia4UK. Pol Deltour, voorzitter van de journalistenbond, verdedigt die aanpak. 

Maar ondertussen had Francken ook nog de column van Abou Jahjah gelezen, in De Standaard
Toen kwam het tegenargument: wat met het Vlaams Belang?
Een een stevig juridisch argument:
En toen kwam hij bij de VRT terecht, die het net over zijn stokpaardje, het Belgisch leger hadden.
Neen, die experts (Francken heeft het over Dirk Van der Maelen van sp.a, Kristof Calvo en Wouter Devriendt van Groen en Thomas Baum van het Vlaams Vredesinstituut) hadden het fout volgens hem:

Lees meer