SWAT-team valt kamer binnen waar ... een shooter gespeeld wordt

In de Verenigde Staten is een zwaarbewapend SWAT-team van de politie een kamer binnengevallen nadat het werd opgeroepen voor een schietpartij. Maar toen ze aankwamen bleek een jongeman Counter-Strike aan het spelen, en alles werd live over het internet uitgezonden.

De politie van Littleton, in de staat Colorado, kreeg een oproep binnen over een schietpartij in een gebouw. Het SWAT-team werd opgetrommeld, en ze kamden er een complex uit om uiteindelijk bij Jordan Mathewson uit te komen. De jongen was Counter-Strike aan het spelen, een schietspel. Hij was zijn sessie overigens aan het livestreamen via Twitch. En omdat hij zijn eigen webcam had aanstaan, kunnen we de volledige inval met z'n allen bekijken:
 

"Uh oh, this isn't good", zegt Mathewson net voordat het SWAT-team de kamer binnenvalt. "I think we're getting swatted", en hij had gelijk. Mathewson houdt meteen zijn armen in de lucht, waarna hij hardhandig wordt aangepakt door de agenten. Na een tijdje vertelt hij hen dat alles live over het internet wordt uitgezonden, waarna een agent de webcam loskoppelt.

Tijdens de inval werden alle scholen in de buurt onder lockdown geplaatst, maar dat kon al snel worden opgeheven. Jordan "Kootra" Mathewson tweette al snel dat alles in orde was.

Blijkbaar werd de politie opgebeld door iemand die live naar de stream van Mathewson aan het kijken was. Twittergebruiker @ScrewPain zei dat hij het was, maar dat kon nog niet worden bevestigd. 

Het is overigens niet de eerste keer dat gamers die hun maandloon verdienen met gamefilmpjes te maken worden lastiggevallen. Enkele weken geleden stuurde iemand het SWAT-team op een soortgelijke manier naar het huis van Alexander Wachs. Er was ook niets aan de hand, maar de politie vond wel marihuana waardoor Wachs en zijn vriendin gearresteerd werden.

Meer over Twitch