Michel Verschueren: "Om te zeuren en te zuipen hebben studenten altijd geld en tijd"

Het protest tegen een verhoging van het inschrijvingsgeld voor hoger onderwijs valt niet in goede aarde bij Michel Verschueren, voormalig manager van voetbalclub Anderlecht en bij de jongste verkiezingen Open Vld-lijstduwer voor de Kamer in Vlaams-Brabant. 

'Mister Michel' neemt zoals gewoonlijk geen blad voor de mond bij zijn uithaal naar de protesterende studenten. "Om te zeuren en te zuipen hebben ze altijd geld en tijd, maar niet om het verhoogde inschrijvingsgeld te betalen. Onbegrijpelijk", meldt Verschueren op Twitter. "Het verhoogde inschrijvingsgeld zal altijd meer kwaliteit garanderen dan kwantiteit", meent hij.

En voor wie dat geld niet heeft, is de oplossing simpel: "Met studentenjobs uit te voeren mag er geen probleem zijn om het inschrijvingsgeld te betalen", is de redenering. De Anderlechtcoryfee wordt er zelfs filosofisch van: "Waar een wil is, is een weg. Onze ouders en voorouders hebben ons die weg getoond. Een goede les voor iedereen."

Het is niet de eerste keer dat Verschueren groepen mensen tegen zich in het harnas jaagt. Berucht zijn zijn uitspraken over stakers, die hij luieriken noemde, en holebi's, die hij catalogeerde als "tegennatuurlijk" en "echt ziekelijk". Voor zijn stelling over holebi's kreeg hij in 2001 nog de homofobieprijs.

Lees meer