11 redenen waarom een ijsje nóg beter smaakt in de herfst

Het seizoen van de ijsjes is voorbij, maar waarom eigenlijk? 't Is niet omdat het kouder wordt dat een ijsje niet meer smaakt. Integendeel zelfs, want in de herfst en de winter nóg meer deugd doen. En wel om deze 11 redenen:

1. Je moet helemaal niet lang aanschuiven bij de ijsjesverkoper

© Giphy

Win!

2. Plus: je ijsje smelt véél minder snel

© Giphy

Double win!

3. Je raakt ijsjes ook nooit beu, want er zijn zovéél verschillende smaken

© Giphy

Chocolade! Framboos! Pistache!

4. En er zijn vaak ook 'wintersmaken' te krijgen

© Giphy

Pompoenijs, bijvoorbeeld.

5. Maar je kan het koude ijs in de herfst ook combineren met iets warms

© Giphy

Brownies! Of pannenkoeken, of warme appeltaart. Mmmm!

6. Of met alcohol...

© Giphy

In het ijs of in de koffie... Warmte gegarandeerd :-).

7. Nog een voordeel: je haalt een flinke dosis vitamine D uit ijsjes

© Giphy

Dat kan je wel gebruiken in de winter!

8. En zuivelrijk ijs houdt ook je hormonen in balans

© Giphy

Met dank aan de omega 3 en 6 die erin zitten.

9. IJs biedt ook troost als je het eventjes moeilijk hebt...

© Giphy

Winterblues, weet je wel.

10. Maar 't is ook een ideaal dessertje bij een herfstige date

© Giphy

Omdat jullie elkaar daarna moeten verwarmen!

11. En last but not least: je hebt toch een beetje vet nodig om warm te blijven in de wintermaanden ;-)

© Giphy

Dank u, ijsjes!

Waar wacht je nog op? Laat het smaken!

Lees meer