Hoe jij en je lief in bed liggen ... en wat het zegt over jullie relatie

Slapen met je lief, dat is hemels. Maar wist je dat de positie waarin jullie liggen iets kan vertellen over jullie relatie? Of dat zeggen ze toch... Kijk maar snel of het bij jou en je lief klopt!

1. Lepeltje lepeltje, met de man aan de buitenkant

© Giphy

Dit is zowat de meest traditionele slaappositie: de man neemt de leiding in de relatie en beschermt zijn vrouw. Dat geeft jullie allebei een veilig gevoel. Schoon!

2. Lepeltje lepeltje, met de vrouw aan de buitenkant

© Giphy

Vergeet de traditie: in deze relatie neemt de vrouw het voortouw en beschermt ze haar man. Ook schoon!

3. Rug tegen rug, leunend tegen elkaar

© YouTube

Jullie zijn onafhankelijk, maar hebben tegelijkertijd nood aan verbondenheid en intimiteit. Weten dat de ander ook in bed ligt, dat stelt jullie gerust. Zeker in een nieuwe relatie komt deze slaaphouding voor.

4. Rug tegen rug, met wat afstand ertussen

© YouTube

Jullie voelen zich wél verbonden, maar zijn onafhankelijk genoeg om alleen te slapen. En dat is perfect, zéker als je gewoon goed wil slapen.

5. Allebei anders én zonder elkaar aan te raken

© Giphy

Eén iemand op de rug bijvoorbeeld, en de andere in een bolletje. Wat dit wil zeggen? Wel, misschien hebben jullie ruzie gehad... Maar het kan even goed betekenen dat jullie onafhankelijk zijn. En creatief, dat ook.

6. Met jullie gezichten naar elkaar toe

© Giphy

Als jullie zo liggen, wil dat zeggen dat jullie nood hebben aan een goed gesprek voor het slapengaan. Op zo'n moment vergeten jullie de rest van de wereld, alleen jullie twee zijn van belang.

7. Met jullie gezichten naar elkaar én met de benen in elkaar verstrengeld

© Giphy

Als jullie benen de hele nacht verstrengeld blijven, wil dat gewoon zeggen dat jullie niet zonder elkaar kunnen. Als jullie elkaar loslaten, wil dat zeggen dat jullie elkaar ook onafhankelijkheid gunnen. En terecht!

8. Met jullie gezichten naar elkaar én helemaal verstrengeld

© Giphy

Dit doe je vooral in het begin van een relatie, omdat het ongelofelijk intiem is. Maar eerlijk gezegd: niet zo handig als je wil slapen...

9. Man op de rug, vrouw met haar hoofd en arm op zijn borstkas

© Giphy

Dit is een andere ongelofelijk intieme slaaphouding, die je meestal aanneemt in een nieuwe relatie of... na de seks! Tot de man last krijgt van een slapende arm natuurlijk :-).

10. Allebei op de rug, hand in hand

© Giphy

Jullie zijn allebei gelijk, maar hebben wel elkaars steun nodig. Gewoon, omdat jullie van elkaar houden.

11. Altijd anders, maar wél op een of andere manier met elkaar verbonden

© Giphy

Jullie houden van afwisseling, maar hebben wel nood aan lichamelijk contact. Samen zijn én blijven is voor jullie het allerbelangrijkste.
Bronnen: Daily Mail, DiplyLikes

Lees meer