Vanaf volgend jaar levert Starbucks ook koffie bij je thuis of op kantoor

Koffieketen Starbucks hecht veel belang aan het hippe image dat het wil uitstralen. Daarom kondigde het eerder al aan dat de tafels ingebouwde, draadloze smartphoneladers krijgen, en kan je via een app je bestellingen op voorhand doorgeven. Nu gaat het bedrijf nog wat verder: vanaf volgend jaar kan je koffie laten leveren.

Tijdens de voorstelling van de kwartaalresultaten zei topman Howard Schultz dat zijn bedrijf grootste plannen heeft. Het is volgens hem niet voldoende dat je via je smartphone bestellingen kan doorgeven die dan klaarstaan in de Starbucks-filialen. Nee, in bepaalde markten wordt het volgend jaar mogelijk om koffie aan je deur te laten leveren.

"Beeld je eens in dat je via je smartphone kan instellen dat Starbucks je elke dag een warme koffie op je bureau laat leveren", zei Schultz. "Wel, dat is onze versie van e-commerce op steroïden." Het plan staat voorlopig nog in de kinderschoenen, maar bij Starbucks verwachten ze wel om de nieuwe dienst vanaf volgend jaar uit te rollen. Nog niet in alle markten tegelijk, maar eerst zullen er in de VS enkele proefprojecten starten. Daarna breidt de dienst mogelijk uit, net zoals gebeurde met de mogelijkheid om je drankje via je smartphone te bestellen om die dan in het filiaal op te halen.

Meer over Starbucks