Discriminatie of slim gezien? Pretpark laat bezoekers zonder gezelschap niet binnen uit vrees voor pedofielen

In Engeland is ophef ontstaan nadat een attractiepark een bezoeker weigerde. De 54-jarige Matthew Richards mocht het Puxton Park, in een kuststad ten westen van Londen, niet binnen uit vrees dat hij een pedofiel zou kunnen zijn. 

Het is niet zo dat Richards effectief werd beschuldigd van pedofilie: het pretpark laat gewoonweg niemand zonder gezelschap binnen voor het geval dàt ze maar eens een pedofiel zouden kunnen zijn. 

Richards, een vogelliefhebber en grootvader die het park al eens had bezocht met een kleinkind, wilde nog eens terugkeren om de valkerij van dichtbij te verkennen. Die herbergt namelijk vijftien verschillende soorten roofvogels, en wordt beheerd door een echte valkenier. Maar tevergeefs, tot ontsteltenis van de man die zich "bijna gediscrimineerd voelt". En dat terwijl hij speciaal 40 kilometer aflegde, klaagt hij in de krant Western Gazette.

Regel blijft

Toch laat de parkdirectie zich niet vermurwen en blijft de regel, die al in voege is sinds de opening zeven jaar geleden, gewoon bestaan. "Er komt veel in het nieuws over pedofielen en dingen die gebeuren met kinderen", zegt directeur Alistair Mead aan de krant. "We hebben onze research gedaan, en we laten net als alle andere parken geen mannen of vrouwen zonder gezelschap binnen." Hij wijst er nog op dat wie in zijn eentje de valkerij wil bezoeken, dat kan na een afspraak.

Het park zette de volgende mededeling online:

Lees meer