15 schoenen die je ooit had ... maar nu nooit meer zou dragen

"Jeetje, heb ik die schoenen ooit gedragen?" Het is een gedachte die sowieso in je hoofd komt wanneer je foto's bekijkt van vroeger. En toch maakten deze geweldige creaties uit de goede, oude tijd ons ooit dolgelukkig. En speciaal daarom: een overzichtje van 15 schoenen die je ooit zo ontzettend graag droeg, maar nu NOOIT meer zou aantrekken. 

1. Buffalo's

© etsy/solestruck.com

Alle stoerdere kiddo's droegen ze, en daar hoorde jij hélemaal bij. "Helaas", denk je nu. :-)

2. Schoenen met lichtgevende zolen

Geniaal waren ze, die schoenen die onderaan begonnen te flikkeren elke keer je een stap zette. Iets minder geniaal was het moment waarop de batterijen het begaven en je bij je ouders kon beginnen zagen voor een nieuw paar wondershoes.

3. Sandalen met plateauzolen

Ze zaten allesbehalve makkelijk, maar dat is het laatste waar jij je toen druk om maakte! Wie schoon wil zijn, moet lijden. Al ben je het precies niet helemaal meer eens met dat 'schoon zijn' ...

4. Sandaaltjes met plateauzolen én stretchy band

© 90smonkey.tumblr.com

Alsof de gewone plateausandalen nog niet erg genoeg waren, had je ook nog de creatie van Steve Madden met coole rekstofband. Later in veelvoud nagemaakt, zodat ook jij jouw droompaar kon bemachtigen! 

5. Dr. Martens

Ze bestaan nog altijd, de Dr. Martens, maar in jouw tijd zag je ze echt óveral opduiken en dat in duizenden kleurtjes en motiefjes. Those were the days... 

6. Vans

De sportievere tieners kozen steevast voor een cool paar Vans. Uiteraard met de veters netjes weggemoffeld in de schoenen, want strikken was sooooo not done!

7. Globes

Of je was Team Vans of je was Team Globes, maar de gouden regel bleef dezelfde: veters IN de schoenen en maar sloffen! De echte coolerds hadden zelfs gekleurde veters om hun Vans en Globes op te fleuren!

8. Spice Girls-schoenen

© the-mall.tumblr.com

Spice up your life! Met deze schoenen aan je voeten voelde je je meteen een zesde lid van de coolste meidengroep ter wereld. Oh, wat stortte je wereld in toen ze tot de naad versleten waren ...

9. Jelly shoes

Ze zien eruit als watersandalen, en dat waren ze eigenlijk ook. Maar in de good, old days droegen we onze jelly's ook ver weg van het strand, lekker hip met sokken en al. Too damn cool!

10. De 'geklede' bouwvakkersschoen

Juist een stalen tip ontbrak nog om met dit soort 'geklede' herenschoenen aan de slag te gaan op een bouwwerf. En zeggen dat je deze prachtexemplaren van je mama moest aandoen om "deftig" voor de dag te komen. Zo fout, oh zo fout!

11. Kickers

© flickr.com

"Dat is tenminste kwaliteit". Je hoort het je mama nog zo zeggen. En gelijk had ze, want die Kickers bléven maar meegaan ... tot de trend alweer helemaal voorbij was (en je stiekem met je zolen over de grond sleepte in de hoop het slijtageproces te versnellen. Tevergeefs.)

12. Enkelsneakers

Christina Aguilera deed een poging om de enkelsneakers er lekker cool te laten uitzien, maar stiekem hebben we het altijd geweten: met die schoenen zullen we onze Candyman nooit aan de haak slaan!

13. De wannabe turnsletsen

Gewichtsloos, o zo praktisch en heerlijk simpel, kortom: de Crocs avant la lettre. Helaas speelt dit niet echt in het voordeel van deze wannabe turnsletsen waarvan we het bestaan het liefst zo snel mogelijk vergeten.

14. De Adidas-zwembadslippers

In de winter droeg je ze gezellig in huis, maar in de zomer mochten ze mee op vakantie. Geen moment liet je jouw fel beminde Adidas-sletsen in de steek. En als het even kon, droeg je ze nog met dikke, witte sportsokken in.

En toen sloeg je jouw eerste lief aan de haak. End of story.

15. Heely's

Met deze schoenen kon je niet alleen wandelen en lopen, maar ook ROLSCHAATSEN. Hoe geweldig was dát?! Oké, deze schitterende creaties mag je stiekem nog altijd machtig vinden.

Maar of je deze schoenen nu wel of niet droeg: jij zag er áltijd geweldig uit!

En nu nog steeds!

Meer nostalgie naar die goeie, oude tijd vind je hier: