Je kan nu je kerstwensen de ruimte in sturen!

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

Een origineel kerstkaartje sturen is niet eenvoudig. Maar wat als je een kerstkaartje kon sturen waarvan de boodschap ook de ruimte in gelanceerd wordt?

De handgeschreven kerstkaartjes met gezellige kersttaferelen worden de laatste jaren steeds vaker vervangen door kaartjes die online verstuurd worden. Maar zelfs deze moderne manier om je wensen te verspreiden klinkt voorbijgestreefd vergeleken met de nieuwste trend. Voortaan is het namelijk mogelijk om je kerstwensen letterlijk de wereld rond te laten gaan. De website http://spacebillboard.com/christmas-wishes laat mensen toe om hun kerstwensen aan boord van een satelliet de ruimte in te sturen.

De vredeswensen aan boord van de satelliet zullen - net als de kerstman, maar dan 15 keer sneller - de wereld rond gaan en over alle delen van de aarde vliegen. De boodschappen blijven jaren in de ruimte en zullen daarna spectaculair opbranden in de atmosfeer. De boodschappers krijgen ook elk een gepersonaliseerde kaart en e-card met hun wensen om naar hun geliefden te sturen.

De opbrengst van dit project gaat naar ruimtevaartonderzoek van studenten van de KU Leuven.