Wist je dat Facebook je hele zoekgeschiedenis bijhoudt? En dat je die kan wissen?

Wist je dat echt al je activiteit op Facebook opgeslagen wordt, en je die ook kan bekijken? Dus ook elke zoekopdracht naar je crush staat gewoon in een activiteitenlijst. Erg gevaarlijk dezer dagen met de feestdagen, want je laat je laptop wel eens even open staan bij vrienden of familie.

Facebook slaat al die zoekinformatie op om je zoekopdrachten in de toekomst sneller te kunnen uitvoeren. Hoe je het ook draait of keert, we zoeken voornamelijk telkens opnieuw naar dezelfde personen of pagina's. Maar gelukkig kan enkel jij je eigen geschiedenis bekijken. Of dat is toch de bedoeling. Want iedereen laat z'n laptop wel eens even onbewaakt achter bij vrienden terwijl je in de keuken bezig bent, of even naar het toilet moet.

Maar dan kunnen zij wel heel je zoekgeschiedenis bekijken. Krijg je het al benauwd als je terugdenkt aan de tijd dat je de pagina van je ex dagelijks opende? Of heb je de laatste dagen wel heel vaak gezocht naar de pagina van je crush, die misschien wel meekijkt terwijl je vrienden je zoekgeschiedenis eens overschouwen. Wil je die gênante momenten niet meemaken? Dan is er een oplossing, want je kan die hele geschiedenis wissen!

Laten we beginnen. Eerst klik je rechts bovenaan op het pijltje, waarna je het 'Activiteitlogboek' tevoorschijn kan toveren.

Daar krijg je een overzicht te zien van echt alles dat je ooit op Facebook hebt uitgestoken. Links in de lijst moet je eerst op 'Meer' klikken, en vervolgens op 'Zoeken'.

En dan krijg je een overzicht te zien van alle zoekopdrachten die je ooit hebt uitgevoerd.

Vervolgens klik je bovenaan op 'Zoekgeschiedenis wissen'.

Et voilà. Je hele zoekgeschiedenis is gewist. Je kan trouwens ook enkel individuele zoekopdrachten wissen, als je dat wenst.

Je kan trouwens ook controleren wat Google allemaal over je weet:

Lees meer