Gezocht: vijf stoere gangsters die gingen lopen van hond in Molenbeek

De politie is op zoek naar de klungelige criminelen die op woensdag 12 november vorig jaar een apotheek probeerden te beroven in Sint-Jans-Molenbeek. Ze gingen zonder buit lopen toen de hond van de apothekeres zich liet zien.

"Een individu belde aan, aan de ingang van de apotheek en liet de deur openmaken", luidt het opsporingsbericht. "Eenmaal de deur geopend, zette hij zich zo dat de automatische vergrendeling blokkeerde en liet 4 handlangers binnengaan. Ze gingen achter elkaar en waren gewapend en bedreigend. Ze gingen recht naar de toonbank met vastberaden stap maar ineens sloegen de 4 in paniek en haasten ze zich om terug buiten te geraken. De aanleiding hiertoe was de waakhond van de apothekeres die plots te voorschijn was gekomen. De gangsters zetten het op een lopen zonder buit."

"De daders droegen donkere kledij, 2 van hen waren gewapend met zwarte pistolen. De man op de uitkijk is 25 à 30 jaar oud. Hij droeg een trainingsbroek van het merk NIKE met op het rechterbeen het logo van een voetbalclub, een sweater met een kap en sportschoenen.De laatste dader hield zijn gezicht verborgen met een sjaal en een kap. Hij heeft een grote neus en donkere dikke wenkbrauwen."

Tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 30300 of via opsporingen@politie.be

 

Lees meer