Sapristi! Dieudonné krijgt fikse boete omdat hij fans opriep zijn andere boete te betalen

In Frankrijk moet komiek Dieudonné een boete van 6.000 euro betalen omdat hij fans had opgeroepen een andere boete van hem te betalen. En dat mag niet bij onze zuiderburen.

De controversiële komiek kwam al vaker in opspraak, zo ook nadat hij vorige week stelde dat hij zich 'Charlie Coulibaly' voelde. "Men zoekt een reden om mij te verbieden", legde hij uit na kritiek. "Men beschouwt me als een Amedy Coulibaly, terwijl ik niet anders ben dan Charlie." Maar die uitleg mocht niet baten, want Dieudonné werd met zijn verwijzing naar de terrorist die in een supermarkt mensen doodde, ervan beschuldigd terrorisme te verheerlijken. Op 4 februari komt zijn zaak voor.

Nu krijgt hij echter ook een boete van 6.000 euro omdat hij in december 2013 volgelingen met een internetvideo opriep een andere boete van hem te betalen. Het ging om een boete van 28.000 euro voor het aanzetten tot rassenhaat. Een dergelijke oproep is echter verboden volgens het Franse recht, stelt Le Parisien. De oproep zou Dieudonné zo'n 5.500 euro hebben opgeleverd. Toch bijna genoeg om zijn nieuwe boete te betalen.

Lees meer