Facebook wil niet dat we onze foto's beschermen

Facebook heeft Reclaim, een app die verhinderde dat de foto's op jouw profiel commercieel gebruikt kunnen worden, verwijderd. Dat gebeurde nadat de Nederlanders die de app ontwikkelden op de radio uitleg hadden gegeven over hun methode.

Reclaim voorziet je foto's van een watermerk zodat die niet verkocht kunnen worden. Het gaat om een bijna doorzichtige tekst die je foto commercieel gezien veel minder interessant maakt. De app is een reactie op de nieuwe privacy-voorwaarden die Facebook eind deze week invoert. Vanaf dan staan alle Facebook-gebruikers toe dat hun foto's voor alle doeleinden gebruikt kunnen worden. 

Bekijk hier hoe de app werkt:

De app bestond sinds eind december, maar is nu dus van Facebook geschrapt. Alle foto's die ermee bewerkt waren, zijn ook verwijderd. Eén van de ontwikkelaars van Reclaim heeft protest aangetekend bij Facebook, maar kreeg daar voorlopig nog geen reactie op. 

Volgens de ontwikkelaars is het aantal likes op de pagina van Reclaim de laatste weken gehalveerd. Mensen die de pagina hadden geliket, moesten dat naar eigen zeggen constant opnieuw doen. 

Bron: volkskrant.nl

Lees meer