Back to the Future volgt Billy Elliot en Shrek naar het podium

Back to the Future, de kaskraker uit 1985, krijgt een musicaladaptatie. De oorspronkelijke regisseur Robert Zemeckis slaat de handen in elkaar met co-scenarist Rob Gale om het spektakel in 2015 naar de Londense West End te brengen.

De producers lieten vandaag weten dat de musical ter ere van de dertigste verjaardag van de film volgend jaar naar de Londense West End komt. Daarvoor gaat Zemeckis samenwerken met Bob Gale en Jamie Lloyd, die muzikaal zullen worden bijgestaan door Alan Silvestri en Glen Ballard. Als de musical het even goed doet als de film, zal die later waarschijnlijk ook nog naar Broadway in New York verhuizen. 

Het is voorlopig nog niet duidelijk of de musical het verhaal van de film volledig zal volgen. Wel bevestigde Gale dat de muziek uit de film gebruikt zal worden, al worden er ook nieuwe songs gecomponeerd.

Adaptaties

Back to the Future is zeker niet de eerste film die een nieuw leven krijgt op het musicalpodium. Uiteraard werden er al heel wat filmmusicals aangepast, zoals Dirty Dancing, High School Musical of Marry Poppins, maar dus ook 'gewone' films.

Lees meer

Billy Elliot

© getty images

Catch Me if You Can

© getty images

Shrek

© getty images

Legally Blonde

© getty images

Saturday Night Fever

© getty images

Lees meer