Bontinck dreigt met proces tegen 'jadicalisejing'-filmpje van De Ideale Wereld. En hoe!

Dimitri Bontinck, de vader van de teruggekeerde Syriëstrijder Jejoen, kan niet lachen met de filmpjes die De Ideale Wereld de voorbije dagen uitzond over de zogenaamde 'jadicalisejing' van zijn zoon. Hij overweegt de makers een proces aan te doen.

Jejoen Bontinck deed in 2010 mee aan de audities voor het VT4-programma Move like Michael Jackson. Naast de danskunsten van Jejoen viel ook vader Dimitri op, niet het minst vanwege een enorme zonnebril en enkele opmerkelijke uitspraken in gebroken Engels. De Ideale Wereld snorde de beelden op en verpakte ze in satirische filmpjes die moeten verklaren waarom Jejoen radicaliseerde. 

Dat is niet naar de zin van vader Dimitri, die in De Standaard zegt met zijn advocaat te overleggen over een eventueel proces. "Zonder toestemming, zonder ons te contacteren, maken ze ons belachelijk", zegt Bontinck. En op zijn eigen gekende wijze voegt hij eraan toe: "Ik begrijp dat alle internationaal bekende figuren wel eens onderwerp zijn van satire. Maar dit gaat me te ver."

Vier-woordvoerder Kristof Demasure reageert aan deredactie.be dat het gaat om satire. "Alle mensen die in de actualiteit aanwezig zijn, kunnen erin voorkomen. Hij moet zich niet geviseerd voelen."

De filmpjes:

Meer over De Ideale Wereld

Meer over de Bontincks