It's burgertime! Op deze 8 plekken in Gent vind je de beste hamburgers

De Arteveldestad barst van de zalige (hamburger)restaurants die allemaal, echt waar, de moeite zijn! Zowel in de binnenstad als aan de rand van Gent, krijg je een heleboel opties. In het ene restaurant al meer keuze dan in het andere, maar zeker o-ve-ral unieke burgers: 

1. Uncle Babe's Burger Bar

Op de rand van het Patershol in Gent kunnen toeristen terecht voor een geslaagd avondmaal. Uncle Babe's Burger Bar is van woensdag tot zondag open tot na middernacht en biedt de ideale combinatie van hamburgers en cocktails. Gelegen op het pleintje aan het Sluizeken is dit restaurant de ideale halte voor je het historisch centrum van Gent intrekt. Niet te missen: de onion rings als side dish! Het hoeven niet altijd frieten te zijn.

2. Jilles

Een avondje cinema gepland? Wie de torenhoge prijzen voor een zakje chips wil vermijden, kan zijn buikje vullen bij Jilles: een brasserie in de buurt van de Kinepolis. Reserveer een tafeltje online en geniet van de typische Gentse spitburger of een originele scampiburger. Bij Jilles kun je trouwens ook terecht voor food paring, waarbij een bier wordt gesuggereerd bij je hamburger. En wat is er beter dan een hamburger? Een hamburger met een bier!

3. Ellis Gourmet Burger

Indrukwekkend terras? Check! Zicht op historisch Gent? Double check! Lekkere hamburgers? Triple check! Wie op een warme zomeravond het beste van Gent wil combineren, moet vooral een plaatsje zoeken op het terras van Elllis Gourmet Burger. Ellis heeft ondertussen al zeven vestigingen in Vlaanderen en breidt ook uit naar Nederland. De reden van dit succes zit hem - uiteraard - in de hamburgers, zoals hun Meatlover-burger die uit 100% West-Vlaams rood rundergehakt bestaat. En dat in een stad die ieder jaar karrenvrachten West-Vlamingen mag verwelkomen!

4. Paul's Boutique

Na enkele gefaalde pogingen heeft de Sint-Amandsstraat nabij de Overpoort eindelijk een succesvolle burgerbar te pakken. Paul's Boutique kwam vorig jaar uit Kortrijk overgevlogen en zette het succes van zijn West-Vlaamse collega verder. Met een wijde keuze aan burgers raakte de burgerbar al zo populair in Gent dat er een tweede vestiging werd geopend in de buurt van het Sint-Pietersstation.

5. Patrick Foley's

Deze Irish pub op de Recolettenlei heeft natuurlijk heel wat troeven, maar wie de Guinness liever achterwege laat, kan in Patrick Foley's altijd terecht voor een heerlijke hamburger. Het interieur voert je meteen naar Dublin en je kan er kiezen tussen zeven verschillende burgers die alvast veelbelovend klinken: Foley's Old Goat, The Sunny Side, ... Wel best in het Engels bestellen als je wil krijgen wat je wenst. ;)

6. Tasty World

Met vestigingen in zowel de Hoogpoort in het centrum als in de Walpoortstraat tegenover de Minardschouwburg is Tasty World een belangrijke speler. De twee burgerbars onderscheiden zich echter door enkel veggieburgers te serveren. Dat hoeft echter geen reden te zijn om je als vleeseter te laten afschrikken. Tasty World serveert burgers waarvan je nooit hoorde: muschi- en bermudaburgers!

7. 't Koningshuis

Deze bistro in Oudburg is vooral gekend om de grill en daar horen uiteraard hamburgers bij!

In het pand waar vroeger Het Oeverloze Eiland zat, serveert 't Koningshuis een gevarieerd aanbod aan huisbereide hamburgers. Ook hier worden de veggies niet aan hun lot overgelaten door de The Ultimate Veggie Burger. Als dat geen zelfvertrouwen uitstraalt, weten we het ook niet meer.

8. Jack

De beruchte Vlasmarkt heeft er sinds kort een trekpleister bij. Bij Jack kan je terecht voor een beperkt maar gespecialiseerd aanbod gourmetburgers. Wij zijn vooral fan van de krokant geroosterde bagnatbroodjes die bij iedere burger gebruikt worden. Zeker een bezoekje waard!

Aan hippe hamburgerplekjes is er dus zeker geen gebrek in Gent, maar ontdek vooral zelf welke hamburgers jouw het best smaken!

© Tumblr/Easy A

Meer hamburgers: