Jaren na de ramp duiken nieuwe beelden op van moment dat tsunami in Japan aan land kwam

Bijna vier jaar nadat een zware aardbeving en daaropvolgende tsunami een deel van Japan verwoestte en duizenden doden maakte, zijn er nieuwe beelden opgedoken. Die tonen het moment waarop straten bedolven raken onder water en meegesleurd puin.

Op 11 maart 2011 sloeg het noodlot toe in de Japanse provincie Fukushima. Een enorm krachtige aardbeving met een kracht van 9,0 op de schaal van Richter schudde de hele omgeving zwaar dooreen, maar het ergste moest toen nog komen. Een tsunami kwam aan land, waardoor de Fukushima Daiichi-kerncentrale beschadigd raakte, en er een zwaar nucleair accident veroorzaakt werd.

Maar uiteraard overspoelden de metershoge golven ook andere steden en dorpen, en dat is wat het nieuwe filmpje toont. In de verte zie je de eerste, lager gelegen staten straten onder water lopen. Maar terwijl de cameraman zichzelf iets hoger in veiligheid probeert te brengen, slaat het water met volle kracht toe, niet zo ver van zijn positie. Wagens worden meegesleurd, puin vult de straten, en anderhalve minuut later is de hele omgeving verwoest.

Lees meer