17 hippe, wondermooie en yummie plekjes in Berlijn die je MOET bezoeken‏

Weet je nog niet wat te doen in de paasvakantie of wil je een weekendje weg voor de examens?There's one place to go ... BERLIJN! Wees maar zeker dat de Duitse hoofdstad over een zee van plekjes beschikt om een stapje in de wereld te zetten, lekker chill de toerist uit te hangen of steengoed te gaan eten. Deze 17 dingen moeten ZEKER op je to-dolijstje staan:

1. Het geweldige Arena Badeschiff- zwembad

© Berlijn-blog.nl

Arena Badeschiff is een zwembad OP de rivier Spree, voorzien van bar en muziek. Poolparty anyone?

2. Het immer originele Museum der Dinge (dingenmuseum)

© Berlijn-blog.nl

In dit museum worden designvoorwerpen uit het dagelijkse leven verzameld. Je krijgt de historiek te zien van voorwerpen waar je nooit eerder bij stilstond. Heel origineel en leuk om eens te bezoeken! Nooit gedacht dat potjes Nivea zo interessant konden zijn ;-)

3. De übergezellige Oranien- en Bergmannstrasse

Ga je graag shoppen maar word je helemaal gek van die drukke winkelstraten? Dan zijn deze straatjes in Kreuzberg zeker iets voor jou! Het zijn alternatieve winkelstraatjes waar je de meest originele en vreemde winkeltjes terugvindt. Leuk extraatje: de muren zijn beklad met echt zaaaaalige graffiti!

4. Het yummie Currywurstmuseum

De currywurst is één van de vele Berlijnse specialiteiten, dus geen wonder dat er ook een museum over bestaat! Je leert erover bij én je mag natuurlijk hier en daar een stukje proeven :-)

5. De gigantische Boros bunker

© Berlijn-blog.nl

Deze bunker is een restant van de Tweede Wereldoorlog en heeft doorheen de tijd verschillende functies gehad. En hij huisvest momenteel een kunstcollectie van de rijke verzamelaar Boros (die ook eigenaar is van het gebouw). De bunker is  zéér indrukwekkend, de muren zijn 2 meter dik en boven ligt het fancy penthouse van Boros. Je reserveert best wel op voorhand.

Voor de durvers onder ons ...

6. Het verlaten maar ongelooflijke Spreepark pretpark

© Berlijn-blog.nl

Niets is zo leuk als oude verlaten pretparken bezoeken! Je kan dit zowel doen via een tour (op legale wijze) of zelf proberen binnen te glippen (op minder legale wijze). Vroeger was het een drukbezocht pretpark, nu een 'kerkhof' van versleten attracties ... Heel indrukwekkend!

7. De suuuupercoole Teufelsberg

© Berlijn-blog.nl

Tot voor kort was het nog een geheime locatie, maar nu stilaan een toeristische trekpleister. De Teufelsberg bevat resten van de Amerikaanse spionagestations tijdens de oorlog, versierd met alle soorten graffiti. Door velen beschouwd als één van de coolste en mooiste plekjes van Berlijn. Zeker eens een kijkje nemen!

Zin om nog meer verlaten gebouwen te ontdekken in Berlijn? Check deze site dan zeker!

Als je na al dat verkennen honger hebt gekregen ...

8. De keigezellige Markthalle 9

De place to be voor de hipsters onder jullie! Het is een straatmarkt waar je elke donderdagavond een extra ruim aanbod hebt uit vegetarisch, veganistisch, Spaans eten enzovoort. Supergezellig!

9. Het sushitastische Coma

Heb je ongelooflijk veel zin in sushi, maar houdt je portemonnee je tegen? No worries. Bij Coma moet je zijn! Je kan zelf je eigen menu samenstellen met verschillende soorten sushi én het is goedkoop.

10. Voor de best burger everBerlinburger International

Berlijn heeft een heuse 'burgercultuur'. Er zijn heel veel burgerrestaurants en dit hoort bij één van de betere. Volgens velen serveren ze daar the best burger ever.

11. De beats & burgers van Burgers and hiphop

Lijkt een gekke combinatie, maar eentje met succes! In de Prince Charles zijn er zowel hiphopfeestjes als burgerwedstrijden. De beste burger van Berlijn wordt er gekozen door zowel het publiek als een professionele jury. Mmmmm ...

12. De lekkere frietjes en currywursten in De Molen

Eén van de Berlijnse specialiteiten is de fameuze currywurst en die is ook hier te vinden! De Molen is een Nederlandse snackbar in hartje Berlijn. De Currywurst mit Pommes is zéker een aanrader!

Als je een stapje in de wereld wil zetten ...

13. Grooves & moves in de RAW-tempel

De RAW-tempel is een onderdeel van een oud industriecomplex, waar je overdag marktjes kan afstruinen en een glaasje kan drinken op gezellige terrasjes. De programmering van de tempel is heel divers, van reggae en salsa tot techno en drum & bass. Ideaal dus voor elk soort feestje!

14. De beats van Berghain/ Panoramabar

© Berlijn-blog.nl

Deze club staat bekend als één van de hipste technoclubs ter wereld. De feestjes gaan er in het weekend non-stop door. Bereid je wel voor op taferelen die je bij ons in het 'brave' België niet ziet ... ;-)

15. Headbangen in de Magnet Club

Is al dat technogeweld niets voor jou en kies je liever voor een stevige portie rock? Dan is de Magnet Club de place to be! Er worden rockconcerten georganiseerd en zelfs onze nationale trots Oscar and the Wolf heeft er al opgetreden.

16. Dé schat van de Berlijnse underground: Tresor

© Berlijn-blog.nl

Tresor is een bekende underground technoclub en staat zelfs internationaal bekend om zijn geweldige technofeestjes! Zin in ambiance en een hele nacht je zorgen weg dansen? Hier moet je zijn! Leuk weetje: het gebouw waar de feestjes doorgaan was vroeger een warenhuis.

17. Cocktails op zonneterras Deck 5

© Berlijn-blog.nl

Als het zonnetje schijnt en je verlangt naar de zomer, moet je zeker eens aan Deck 5 een bezoekje brengen. Het is een (strand)bar met een geweldig uitzicht op de stad. Cocktail in de hand, een strandstoel onder je billen ... Wat wil je nog meer?

Krijg je maar geen genoeg van Berlijn? Bezoek dan zeker eens berlijn-blog.nl

© Newsmonkey

Lees hier meer over deze übercoole stad!