15 discussies die je je vriendin altijd moet laten winnen

Ruziemaken met ons lief: we doen het niet graag, en toch gebeurt het af en toe. Gelukkig is er in veel gevallen een simpele oplossing: mannen moeten hun lief gewoon laten winnen. Niet alleen om vrouwen een plezier te doen natuurlijk, maar ook voor hun eigen bestwil ;-). Geloof ons maar, mannen: bij deze 15 ruzies geef je je lief beter gelijk. Echt waar.

1. De "ik weet zeker dat je dat nooit verteld hebt"-ruzie

© Giphy

Als wij zéker zijn van niet, dan is het héél moeilijk om je gelijk te halen. Als je geen zin hebt om al onze gesprekken op te nemen, dan leer je maar beter los te laten. Sorry :-).

2. En de "ik weet zeker dat je dat beloofd hebt"-ruzie

© Giphy

Als je niet 110 procent zeker bent dat je het NIET beloofd hebt, dan is de kans groot dat je op een of andere manier toch toegezegd hebt. Je was misschien niet helemaal aan het luisteren toen we het vroegen. Maar hey, dat is onze schuld niet, toch? ;-)

3. De "ik wil niet kiezen, jij moet kiezen"-ruzie

© Giphy

Veel vrouwen maken écht niet graag keuzes (deze 13 dingen begrijp je alleen als keuzes maken voor jou de hel is). Doe ons - en jezelf! - een plezier en hak alsjeblieft gewoon de knoop door. Dan kunnen wij vijf minuten nadien voor de andere optie gaan ;-).

4. En de "trek nu toch gewoon die kleren aan, anders zijn we te laat"-ruzie

© Giphy

Kleren zijn heilig, dat zou je ondertussen al moeten weten. Zomaar iets aantrekken is geen optie, plus: de ruzie die volgt, betekent alleen nog meer tijdverlies. Ons gewoon laten doen, is gewoon het slimst.

5. De "je hebt niet het recht om mijn vriendinnen / familie te beledigen"-ruzie

© Giphy

Neen, ook niet als we vijf minuten daarvoor zélf aan het klagen waren. Onze familie én onze vriendinnen zijn heilig, dus deze discussie kan je toch nooit winnen. Begin er dan ook niet aan ;-).

6. De "ik heb je wel zien kijken naar die knappe vrouw"-ruzie

© Giphy

Als WIJ je zien kijken, dan héb je ook echt gekeken, hoe onbewust dat ook was. Plus: hoe meer je protesteert, hoe verdachter het wordt voor ons. Gewoon toegeven dus, echt waar.

7. En de "geef nu toch maar gewoon toe dat je haar knap vindt"-ruzie

© Giphy

Wij zien ook wel dat andere vrouwen knap zijn, dus het heeft geen zin om daarover te liegen. En again: hoe hardnekkiger je volhoudt, hoe verdachter wij het vinden. Deze discussie kan je ook nooit winnen ... dus waarom zou je het proberen? ;-)

8. De "je bent mijn verjaardag alweer vergeten"-ruzie

© Giphy

Jouw schuld. Onvergefelijk. Dus nee: je hoeft niet te proberen om uitvluchten te verzinnen. Gewoon schuld bekennen en proberen om het goed te maken. Echt.

9. En de "waarom heb je nog contact met je ex"-ruzie

© Giphy

Ja, we overdrijven soms een beetje (lees: heel veel). Maar bekijk het positief: het feit dat we zo jaloers zijn, betekent dat we bang zijn om je te verliezen! Als beloning mogen we ook deze ruzie wel winnen, toch?

10. De "waarom moet jij ons spelletje toch altijd verpesten"-ruzie

© Giphy

Als de winnaar in ons naar boven komt, dan geven we niet graag toe. En als je het gezellig wil houden, zit er maar één ding op: ons gelijk geven. Of zoals onze mama altijd zei: komaan, stop jij als eerste met ruziemaken, want jij bent de slimste! HA!

11. En de "ik ben niet slechtgezind, waarom denk jij dat toch altijd?"-ruzie

© Giphy

Ook al zuchten we de hele tijd, rollen we met onze ogen en spreekt onze gezichtsuitdrukking boekdelen: dat wil niet zeggen dat we slechtgezind zijn. Oké nee: eigenlijk wel, maar we willen het gewoon niet toegeven. Laat ons gewoon doen, loop weg van de ruzie en probeer over een uurtje nog eens opnieuw. De firma dankt u.

12. De "ik ben niet boos, jij bent boos!"-ruzie

© Giphy

Dus ... als jij OOK niet boos best, dan is er niémand boos. Wijs ons daarop, alsjeblieft :-).

13. En de "jij bent overduidelijk begonnen met ruziemaken"-ruzie

© Giphy

We weten allebei hoe dom deze discussie is, maar toch kunnen we het niet laten. We vragen je niet om ons gelijk te geven (eigenlijk wel, maar dat doe je meestal toch niet ;-)), dus maak gewoon een einde aan de onzin door te zeggen dat het echt niet uitmaakt.

14. De "ik ben zat en klaag over alles waar ik aan denk"-ruzie

© Giphy

Met zatte vrouwen valt niet te discussiëren ... doe het dan ook niet. Negeer wat we zeggen, troost ons een beetje, geef ons gelijk en leg ons in ons bedje. Morgen zijn we weer zo goed als nieuw! Deze dingen zullen trouwens bekend voorkomen: 22 dingen die meisjes zeggen als ze dronken zijn.

15. En last but not least: alle ruzies waarbij je niet 100 procent zeker bent van je gelijk

© Giphy

Gewoon niet aan beginnen. Geloof ons maar :-).

Lees meer