10 dingen die voetballers doen wanneer ze te diep in het glas gekeken hebben

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

We weten het allemaal wel. Sport en alcohol gaan niet goed samen. Het past totaal niet in de sportfilosofie of sportmentaliteit. Maar toch, na een succesvolle inspanning mag er eens gevierd worden! Soms met grote gevolgen…

1. Sergio Ramos

De verdediger van Real Madrid staat bekend voor zijn kort lontje. Dit feit staat vast met de grote verzameling van rode kaarten.

Maar Ramos heeft zowel zijn club Real Madrid als zijn land Spanje vertegenwoordigd op het hoogste niveau. Tweemaal was hij wereldkampioen, éénmaal Europees kampioen en ten slotte heeft hij nog een Champions League trofee omhoog mogen houden. Natuurlijk wordt dit gevierd!

Zijn Spaanse ploegmakkers wisten ons te vertellen dat Ramos na een aantal glazen in een goede bui is. Zo goed dat hij iedereen begint te kussen die hij tegenkomt.

2. Frank Lampard

Lampard is sowieso één van de grootste legendes die het Chelsea shirt heeft mogen dragen. Zowel topschutter bij Chelsea als een van de meest gerespecteerde spelers. Momenteel werkzaam bij New York City maar verhuurd aan die andere city, Manchester City.

Maar Lampard is niet altijd respectvol. In september 2001 in Heathrow International Airport (Londen) beledigde hij Amerikaanse toeristen. Dit nadat geplande vluchten geannuleerd werden door de tragische gebeurtenissen in het World Trade Center van 9 september 2001 te New York. 

Lampard had te diep in het glas gekeken na 5 uur lang comazuipen. Waarna het hele gevolg ook nog eens hard uithaalde naar de gasten van het Posthouse hotel waar ze verbleven. Ze kregen allemaal een stevige boete opgelegd door Chelsea voor hun gedrag.

3. Niklas Bendtner

Vanuit Kopenhagen kwam er bericht dat, na Arsenal uit de Champions League werd gestoten door Bayern München in 2014 , Bendtner halfnaakt aan het schuren was tegen een taxi.

De Deense international zat meer dan hem lief was op de bank bij Arsenal. Na het verlies tegen Bayern München moesten de frustraties bij Bendter er toch uit. Hij vond er niets beter op dan een taxichauffeur lastig te vallen.

Er wordt verteld dat hij zijn broek liet zakken en vervolgens zo tegen de taxi begon te schuren. Daarna sloeg hij de taxi met zijn riem en riep naar de chauffeur dat hij een kleine hoer was. De politie moest er aan te pas komen.

4. Wayne Rooney

Rooney is al eerder betrapt met een sigaret in zijn mond, of al plassend in de straten wanneer hij dronken is. Zo ziet hij eruit als de typische Engels zatlap die de straten van Manchester onveilig maakt met gebalde vuisten.

Alcohol brengt ook andere capaciteiten van Rooney naar boven. Zo begint hij luidkeels te zingen en naar het schijnt niet eens zo slecht. Hij is een grote fan van de Stereophonics maar ook van Michael Jackson. Op die laatste zijn nummers staat Rooney steevast te swingen op de dansvloer.

5. Bastian Schweinsteiger

Nog zo’n zangtalent. Schweini vindt het geweldig om zijn talenten te tonen op de overwinningsfeestjes van Bayern München. Een aantal van die feestjes waren wel ten koste van die andere Duitse topploeg Borussia Dortmund.

Schweinsteiger start zijn overwinningsnummer op het podium met: ”BVB, hoerzonen!” Terwijl sommige het weinig stoorden moest hij later toch zijn excuses aanbieden voor zijn gedrag.

6. Andrea Pirlo

De Scudetto winnen met Juventus is een beetje een gewoonte geworden voor Pirlo. Met drie opeenvolgende Serie A titels, sinds hij de Bianconeri vervoegde in 2011, wordt er wel eens gevierd.

Wanneer men de titel wint, wordt er traditioneel voor een busparade gezorgd in Turijn. Daar werd Pirlo betrapt toen hij bier in het publiek gooide terwijl hij er eerder uitzag als een dakloze man dan een stervoetballer. Wat later vond men Pirlo vooraan terug in de bus. Helemaal ineengezakt.

7. David Luiz

De Braziliaanse verdediger is een van de meest interessante en kleurrijke personages in de voetbalwereld. Hij is een liefdevol man en kan zelfs zijn tong uitsteken zoals Miley Cyrus.

Alcohol heeft al snel effect bij ex Chelsea speler David Luiz zoals we konden zien bij de Champions League overwinning in 2012. Toen won Chelsea de finale in München tegen Bayern München.

Hij leek vol leven te zitten en dat kan snel uit de hand lopen. Zijn ploegmakkers zeggen dat hij op die momenten kan dansen, zingen en te koop lopen met zijn Samba moves. En dat allemaal na een aantal slokken van de fles.

8. John Terry

De Chelsea vrouwenzot John Terry is nooit te beschaamd om naast het veld ook de krantenkoppen te halen. Elke keer als er een vrouw wordt vermeld in het voetbal zit Terry er wel ergens tussen. Zoals de affaire die hij had met zijn beste vriend Wayne Bridge’s vriendin. Maar ook Terry is een Chelsea legende.

Maar hoe past alcohol is dit verhaal? Publieke dronkenschap, wildplassen, vechten en ronduit lomp gedrag. Ooit probeerde Terry eens een Russische vrouw in zijn bed te krijgen, waar haar partner op stond te kijken. Terry toch…

9. Mario Balotelli

Hoe dronken moet je zijn als je vrijwillig naar een vrouwengevangenis rijdt om te vragen hoe dit allemaal eigenlijk werkt? Gewoonweg Balotelli dronken! Balotelli staat bekend als één van de gekste en niet te begrijpen personages binnen het voetbal.

De 24 jarige speler heeft een voorkeur voor feesten en wordt vaak gezien in clubs waar drank, sigaretten en vrouwen ook steeds aanwezig zijn. Maar niet die ene dag. Balotelli en zijn vriend reden naar een vrouwengevangenis gewoon omdat ze beiden nieuwsgierig waren naar een gevangenis vol vrouwen…

10. Lionel Messi

Misschien wel de grootste speler ter wereld: Lionel Messi. Ook hij begaat eens een misstap. Maar niets te erg, want hij is wel een brave jongen. Messi staat bekend als nederig en verlegen. Hij probeert zich zoveel mogelijk uit de media te houden.

Maar Messi houdt van drinken. Bij de overwinningsviering van FC Barcelona in 2009 leek hij in hogere sferen. Een leuk weetje: Messi kan alleen Catalaans spreken als hij gedronken heeft. Normaal gezien spreekt hij het amper, maar wanneer de alcohol vloeit maakt hij een uitzondering.

Tijdens de overwinningsparade door de stad met alle spelers op de bus nam Messi de microfoon. Hij schreeuwde: “Visca el Barça, Visca  Catalunya there aguante Argentina, la concha de su madre!” Wat min of meer vertaald wordt als: “Lang leven Barça, lang leve Catalonië en Argentië!” En ten slotte nog iets over je moeder..

Lees meer