21 verlaten filmsets die je effectief kan bezoeken

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

Misschien was het jouw droom wel om een beroemd acteur of actrice te worden. Die grote filmsets, die levensecht lijken. Om dan op die plaatsen te schitteren voor de camera. Wel… het kan!

1. Star Wars – Tatooine

De Grande Dunes van Tunesië en Marokko lijken een beetje op Mars. Dit was de enige plaats waar ze een buitenaardse wereld konden namaken voor Star Wars. De verschillende sets van de originele films en prequels zijn nog steeds terug te vinden.

2. Pirates of the Caribbean - Port Royal

Wallilabou Island was ooit de plaats die dienst deed als Port Royal in Pirates of the Caribbean. Hier zijn nog veel rekwisieten terug te vinden. Waaronder replica kanonnen.

3. Hunger Games - District 12

De sloppenwijk van District 12 werd gefilmd in het al verlaten jaren 20 dorpje van Henry River Mill Village in North Carolina.

4. Lord of the Rings - The Shire

Nu leven er schapen en geen hobbits. De set is helemaal leeggemaakt behalve de huisjes zijn er nog. Matamata, Nieuw-Zeeland

5. Schindler’s List – Plaszow Labor Camp

Deze kapotte replica van het Plaszow Labor Camp is bijna even erg als het echte kamp. De overblijfselen kunnen teruggevonden worden in Krakow, Polen.

6. Hansel & Gretel: Witch Hunters – Augsburg

Deze film werd fel bekritiseerd. De set moest een oud Duits dorp voorstellen maar werd al weer snel eenzaam achtergelaten. In het midden van een bos iets buiten Berlijn terug te vinden.

7. Cleopatra and the passion of the Christ - Rome

Cinecitta Studios werd eind jaren 30 gebouwd net buiten Rome. Na de teloorgang van de Italiaanse filmindustrie werden de Oud-Romeinse straten verlaten.

8. Blues Brothers - Mall Chase

De Dixie Square Mall in Harvey, Illinois, was al verlaten toen hij als laatste keer mocht schitteren in de iconische achtervolgingsscène.

9. Full Metal Jacket - Vietnam

Omdat regisseur Stanley Kubrick niet graag reisde werd de hele film, die zich grotendeels in Vietnam afspeelt, in Londen opgenomen. De verlaten Beckton Gas Works werd gebruikt voor de grote vechtscènes.

10. M*A*S*H - The Sign

M*A*S*H werd ongeveer 30 kilometer buiten Los Angeles opgenomen in wat nu Malibu Creek State Park noemt. Onder andere deze wegwijzer werd achtergelaten.

11. Batman (1989) - Gotham City 

Deze set werd na het opnemen van de film al rottend achtergelaten. In Buckinghamshire, Engeland, kan je nog steeds Gotham Bank terugvinden. Alsook Batman zijn kluis!

12. Lone Star - Township

Contrabando, Texas.

13. The Abyss - Submarine

Wat overbleef van de niet afgewerkte Cherokee Nuclear Powerplant werd dan maar gebruikt voor de onderwaterscènes van The Abyss. Ze werden gevuld met water om een oceaan te simuleren. Gaffney, South Carolina.

14. Popeye - Popeye Village

Popeye werd verfilmd in een klein dorpje in Malta speciaal gebouwd voor deze film. Ze hebben het nadien maar laten staan in plaats van af te breken omdat het goedkoper was. Mellieha, Malta.

15. The Patriot - The Spanish Mansion

Deze set werd verlaten in een moeras te Cypress Gardens in South Carolina.

16. The Hills Have Eyes - Gas Haven

Deze iconische locatie werd ook speciaal gebouwd voor de film en later achtergelaten. Al het materiaal dat niet de moeite was om terug mee te sleuren naar de bewoonde wereld bleef ook achter. Souss-Massa-Draa, Marokko.

17. Big Fish - Spectre 

Het idyllisch stadje Spectre lijkt wel bezeten na er 10 jaar verlaten bij te liggen. Montgomery, USA.

18. The Fugitive - Escape Scene

Wat er overblijft van de gevangenisbus crashscène werd dan maar achtergelaten naast de treinsporen. Dillsboro, North Carolina.

19. Looper - Diner

Ook weer een iconische plek. Deze werd verlaten in het midden van een veld in Napoleonville te Louisiana.

20. Mama - Abandoned Home

Dit huis, gelegen in de bossen, van Guillermo del Toro's horrorfilm ziet er nog enger uit na jaren te verwaarlozen.

21. The Good, The Bad And The Ugly - Frontier Town

Dit dorpje in de Tabernas woestijn van Spanje was de set van meer dan 200 verschillende films. Later werd het verlaten omdat de Western films minder populair werden.

Misschien is het tijd om je zomervakantie te boeken?

Lees meer