8 filmlocaties die je moet gezien hebben

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

Gisterenavond zag je hoe Tom Waes zijn eigen Into The Wild beleefde. Voor zijn televisieprogramma Reizen Waes (één) trok hij er op uit naar Alaska, om in de voetsporen te treden van Christopher McCandless. Vele avonturiers, waaronder Tom Waes, traden in zijn voetsporen en bezochten The Magic Bus. Maar er zijn zo veel meer filmlocaties die je absoluut gezien moet hebben.

1) Into The Wild

Natuur- en avontuurliefhebber? Dan moet je deze plek ab-so-luut gezien hebben. Groene bossen zo ver het oog kan reiken en het constante geluid van kabbelende rivieren. Christopher McCandless verbrandde hiervoor al zijn geld en trok er op uit, op zoek naar avontuur om zijn ultieme droom waar te maken: alleen overleven in de ongerepte Alaskaanse natuur. Hij stootte op een verlaten jagersbus (The Magic Bus) die wel eens zijn thuis kon worden. Zijn droom werd hem uiteindelijk fataal.

2) The Beach

Een jonge knaap met de naam Richard (Leonardo DiCaprio), vertrekt naar het exotische Thailand op zoek naar zon, zee en strand. Hij komt terecht op een paradijselijk eiland, waar niets is wat het lijkt. Droom je van een heerlijk verlaten wit strand met een geweldig uitzicht? Dan moet je deze plek zeker bezoeken. En Leonardo DiCaprio heeft hier gezwommen. Do I need to say more?

3) Romeo and Juliet

O Romeo, Romeo! Wherefore art thou Romeo? Het ultieme plekje voor romantische zielen ligt in het Italiaanse Verona. Leonardo DiCaprio verklaarde zijn liefde voor zijn Julia onder dit bekende balkon. Romantiek verzekerd!

4) The Motorcycle Diaries

Dé ultieme roadtrip door Zuid-Amerika! De jonge Ché Guevara en zijn kompaan rijden met een oude motorfiets langs de Argentijnse pampa's via de hoge Andes door de droge Atacamawoestijn en door de Peruviaanse Amazonebekken. Hun route bevat echt alles wat je maar wil. Een must voor elke avonturier.

5) Lord Of The Rings

Het verhaal van de hobbit, Frodo Balings, kent iedereen. Maar wat niet iedereen weet, is dat Nieuw-Zeeland het prachtige landschap was van de Lord Of The Rings trilogie. Het land aan de andere kant van de wereld heeft dan ook alles; wijde en heuvelachtige landschappen, sprookjesachtige bossen en de typische hobbit huisjes niet te vergeten!

6) Forrest Gump

"Life was like a box of chocolates, you never know what you're gonna get". Één van de bekendste filmquotes in de filmgeschiedenis kwam uit de mond van Tom Hanks. Ooit al afgevraagd waar dit bankje staat? In de staat Georgia vind je hem. Brei er meteen een trip langs de oostkust van Amerika aan vast en beleef een onvergetelijk avontuur.

7) Harry Potter

Iedereen heeft de film al wel eens gezien. Harry Potter, het weesjongetje, gaat naar Zweinstein om er te leren toveren. Om er te geraken, nemen alle tovenaars de Zweinsteinexpress. Stond jij ook zo versteld van de oude trein die over de prachtige brug rijdt? De Glenfinnan Viaduct ligt in Schotland. Trek je wandelschoenen aan en geniet van de prachtige landschappen in de Schotse velden.

8)  Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain

Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain gaat over het Franse weesmeisje, Amélie Poulain. In deze film zie je dat Amélie werkt in het pittoreske Café des 2 Moulins, vlak aan het mooiste quartier van Parijs: Montmartre. Plan je binnenkort een tripje naar Parijs? Vergeet dan zeker deze buurt niet te bezoeken. Absoluut de moeite!

Conlusie

Explore!

Lees meer