Naar Thailand voor 199 euro, naar Dubai voor 99 euro? Het kan, dankzij Duitsers van Eurowings!

Bijzonder scherpe prijzen voor vliegreizen: 99 euro naar Dubai, 199 euro naar Bangkok en Phuket, 229 euro naar de Caraïben. Dat is wat de low cost maatschappij van Eurowings gaat aanbieden vanaf het najaar vanuit Keulen. Daarmee ontketenen ze een nieuwe oorlog, want die prijzen zijn bijzonder scherp. Keulen is voor veel Belgen niet ver, en ze lonken ook naar Brussel.

Na de Ieren van Ryanair en de Britten van Easyjet is het nu aan de Duitsers in de low kost markt blijkbaar. Lufthansa gooit zich op langeafstandvluchten, via haar dochtermaatschappij Eurowings. De Duitsers willen, anders dan Ryanair, prijsbrekers worden voor lange afstanden. In Duitsland is er overigens ook al een low cost airline voor de kortere afstanden: Germanwings. 

"Tickets naar de VS honderden euro's goedkoper maken"

Het interessante voor Belgische consumenten is dat de luchthaven van waar ze die vluchten uitbouwen Keulen wordt: amper op 2 uur afstand van Antwerpen. Vanaf het najaar komen ze met eerder exotische bestemmingen: Thailand, Dubai en het Caraïbisch gebied (Varadero, Bridgetown and Punta Cana). 

De Duitsers willen ook niet in Keulen alleen blijven, Wenen is meteen genoemd als volgende plaats. Maar Brussel is ook een optie voor de Duitsers. Niet toevallig is Brussels Airlines een dochterbedrijf van Lufthansa, net als Eurowings dus. 

Daarmee komt er mogelijks een nieuwe prijzenoorlog op gang. Eurowings zit alvast vele honderden euro's onder de prijs voor een gemiddeld ticket naar Dubai of Thailand. En Lufthansa-baas Karl Garnardt is erg ambitieus: hij wil ook absoluut naar de Verenigde Staten die goedkope vluchten gaan aanbieden. "Bedoeling is de routes naar de VS honderden euro's goedkoper te maken".

Lees meer