Deze man leeft alleen in een radioactief dorpje om te zorgen voor de achtergelaten dieren

Na de aardbeving, tsunami en de daaropvolgende kernramp vier jaar geleden in de Japanse stad Fukushima ontvluchtten meer dan 30.000 mensen de regio. Mensen lieten hun hele hebben achter, inclusief hun huisdieren. Landbouwer Naoto Matsumura keerde echter terug naar de regio om er te zorgen voor de diertjes. Held van de dag! 

Matsumura in het station van Tomoika, dat volledig werd verwoest door de tsunami. 

Matsumura was eerst samen met zijn familie de regio ontvlucht. Het was echter heel moeilijk om onderdak te vinden en daarom keerde hij terug. 

Op dat moment besefte hij hoeveel dieren gewoon achtergelaten werden en hulp nodig hadden.

"Ik kon niet anders dan blijven, ik had geen keuze," vertelde hij aan Vice. "Ik kon de dieren toch niet achterlaten. Ze moesten gevoed worden."

Duizenden dieren waren al overleden omdat ze waren achtergelaten in hun hok of aan een ketting hingen zonder water of eten. 

Matsumura was voordien een bouwvakker en maakte afgebakende zones voor de dieren waar ze veilig kunnen leven. 

Hij onderhoudt de dieren met geld dat hij krijgt via donaties. 

De 55-jarige man vertelde aan de BBC dat hij er zich van bewust is dat hij voortdurend wordt blootgesteld aan radiatie en dat hij er zich geen zorgen om maakt. 

"Ze zeiden mij dat ik de eerstvolgende 30 tot 40 jaar niet ziek zou worden," zegt hij. "Tegen dan ben ik waarschijnlijk sowieso al dood, dus het laat me koud."

De overheid waarschuwde hem en zei dat hij het verboden gebied moest verlaten, maar hij woont er ondertussen al meer dan vier jaar zonder problemen. 

"Voor mij zijn dieren evenveel waard als mensen," zegt hij nog. 

Bron: Buzzfeed

Lees meer