10 Game of Thrones-sterren onthullen welk personage ze stiekem liever zouden spelen

Het is bijna zover: seizoen vijf van Game of Thrones loopt vanaf 12 april op HBO. De acteurs kregen maandag al de eerste aflevering te zien. Op de rode loper werden ze gevraagd wie ze zouden willen spelen als ze een andere rol zouden mogen kiezen. Dit zijn de resultaten:

1. Emilia Clarke - Ser Sandor Clegane

© Gettyimages

Emilia Clarke, die Daenerys Targaryen speelt, kiest Ser Sandor Clegane a.k.a. the Hound. De reden? Hij mag veel kip eten. "Hij eet al die kip en heeft fantastische one-liners, hij is de max", zegt ze. 

2. Maisie Williams - Sansa

© Gettyimages

"Het zou zalig zijn om Sansa te spelen, zeker de nieuwe Sansa", zegt Maisie Williams, Arya in de serie. "Het nieuwe seizoen is ongelooflijk. Toen ik het script las dacht ik: wacht even, WAT doet ze?"

3. Kristian Nairn - Old Nan

© Gettyimages

Als de imposante Kristian Nairn een nieuwe rol mocht kiezen, zou hij voor een "personages met weinig tekst" gaan. De rol van Old Nan, die Bran het verhaal van de White Walkers vertelde in het eerste seizoen,lijkt hem wel iets.

4. Jerome Flynn - Jorah Mormont

© Gettyimages

Jerome Flynn speelt Bronn, de voormalige bodyguard van Tyrion. Hij zou graag de rol van zijn "goede vriend" Iain Glenn, die Jorah Mormont speelt, overnemen. "Ik hou van de reis die hij maakt en ik zou het leuk gevonden hebben om naast Khaleesi te vechten en voor haar te zorgen."

5. Michael McElhatton - Theon Greyjoy

© Gettyimages

McElhatton, die de vreselijke schurk Roose Bolton speelt, vindt de rol van Theon Greyjoy de mooiste. "Alfie Allen does an amazing job", zegt hij.

6. Dean-Charles Chapman - Ned Stark

© Gettyimages

Chapman speelt King Tommen uit House Baratheon. Als hij zou mogen kiezen, zou hij graag de rol van 

Sean Bean als Ned Stark overnemen.

7. George R. R. Martin - Jon Snow

© Gettyimages

"Het zou cool zijn mocht ik in mijn vingers kunnen knippen en Jon Snow zijn", zegt auteur George R. R. Martin. "Helaas ben ik niet zo knap als Kit Harrington. Als we op mijn uiterlijk af zouden gaan zou ik beter voor Samwell Tarley kiezen."

8. Peter Dinklage - Tyrion

© Gettyimages

Peter Dinklage weigert om een nieuw personage te kiezen. Logisch, want hij speelt de favorietenrol Tyrion. "Ik zou het gewoon verpesten", zei hij.

9. Gwendoline Christie - Jaime Lannister

© Gettyimages

Gwendoline Christie kiest zonder twijfel voor Jaime Lannister in plaats van haar eigen rol als Brienne of Tarth.

10. Eugene Simon - Theon Greyjoy

© Gettyimages

Eugene Simon is terug van weggeweest. We hebben zijn personage Lancel Lannister al niet meer gezien sinds seizoen 2. Zijn look en karakter zijn serieus veranderd. Als favoriete rol kiest Simon, net als Michael McElhatton, voor Theon Greyjoy.

Bron: Mashable

Lees meer