't Is bijna zover: 119 namen voor Pukkelpop, wat kan je verwachten?

De spanning stijgt. Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine maakt zo meteen de eerste 118 artiesten die deze zomer naar Kiewit komen bekend. De Amerikaanse rockband Interpol bevestigde vandaag zelf al op Facebook, naar de rest moeten we nog even gissen. Ondertussen gaan al heel wat geruchten de ronde.

Wat we al zeker weten is dat de winnaars van de Nieuwe Lichting van Studio Brussel op Pukkelpop zullen spelen. Dat zijn I Will, I Swear, St. Grandson en Zinger. Volgens het evenement dat Interpol op Facebook aanmaakte, mogen we de band op donderdag 20 augustus op de weide verwachten. Maar wat met al de rest?

Studio Brussel haalt Blur, Netsky, Major Lazer en Limp Bizkit aan

Blur werd al op verschillende sites vermeld als mogelijke headliner. Volgende maand komt hun nieuwe album The Magic Whip uit en ze kondigden al drie Europese optredens aan: op British Summer Time in Hyde Park, op Super Bock Super Rock in Portugal en Fiberfib in Spanje.

Netsky speelt op 15 augustus in Slovakije en op 30 augustus op Mysteryland in Amsterdam. Daar valt Pukkelpop nu wel net tussen zeker? 

Major Lazer dan, nog zo'n vaste klant in Kiewit. De dance-act rond Diplo speelt op 20 augustus in Oostenrijk en op 23 augustus on Lowlands in Nederland. Wil niets zeggen natuurlijk, maar het zou wel eens heel goed kunnen.

Limp Bizkit zou zichzelf volgens de websites Cutting Edge en Festileaks al bevestigd hebben.

Lowlands

Lowlands is een festival in het Nederlandse Biddinghuizen dat elk jaar in hetzelfde weekend als Pukkelpop valt. Als gevolg delen de festivals meestal een paar grote kleppers. Vorig jaar bijvoorbeeld speelden onder andere The National, Queens of The Stone Age en Portishead op beide festivals. 

Op de affiche van Lowlands vinden we voorlopig veel populaire dance-acts als Underworld, The Chemical Brothers, Major Lazer, Boys Noize B2B Baauer en Mark Ronson terug. Daarnaast ook Ben Howard, Bastille, Passenger en Interpol.

Hudson Mohawke zou volgens sommige bronnen ook al bevestigd hebben voor Pukkelpop. 

En anders?

Dan is er ook nog zoiets als Metallica. Ze hebben bevestigd op 20 augustus in Noorwegen en de 22ste in Zweden te spelen. Het is krap, maar het kan.

Andere namen die Festileaks aanhaalt zijn Tales of Us, Viet Cong, Manchester Orchestra, Kate Tempest, Acid Arab en Pissed Jeans.

Jeugdhuis XL

Op dit moment worden de namen exclusief bekendgemaakt in het Jeugdhuis XL in Herk-de-Stad. Vanmiddag werd de toespraak die Chokri daar gaf live gestreamd via Meerkat. Hij vroeg de aanwezigen om gedurende de hele namiddag offline te blijven. "Geen Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat of wat dan ook", zei hij. "Steek allemaal jullie hand in de lucht en zeg: 'ik zweer'". Als alle jongeren zich aan hun belofte houden zullen we nog tot rond 17 uur moeten wachten tot de namen via sociale media bekendgemaakt zullen worden.

Lees meer