Maak dat je op Reddit zit! Het kan je carrière redden. En wel om deze 7 redenen …

Als je dacht dat Reddit, het Amerikaanse sociale netwerk, een productiviteitskiller was, dan heb je het mis. De site heeft de reputatie een online plek te zijn waar de tijd voorbijvliegt, terwijl je stapel werk links blijft liggen. Als je zelf actief bent op Reddit weet je dat dit vaak echt zo is. Maar als je een beetje dieper graaft vind je véél meer op Reddit dan je denkt. Negeer even alle grappige afbeeldingen en filmpjes en check deze 7 ‘subreddits’ die je carrière gegarandeerd een boost geven.

1. /r/iama

De /r/iama subreddit is een van de populairste op de site. Hier kan iedereen zijn levensverhaal doen en een ama(ask me anything)-sessie houden, waar de andere Reddit-gebruikers antwoorden kunnen krijgen op hun meest prangende vragen. De sectie is ondertussen een hotspot geworden voor celebrities om in contact te raken met hun fanbase en hun volgende album, film of project te promoten. Maar meer dan dat, is het vooral een schatkist aan zakelijk inzicht en carrièreskills.

Je kan via /r/iama connecten met succesvolle mensen in het werkveld van verschillende sectoren. Van hen kan je de tips & tricks leren die je vooruit kunnen helpen in je eigen carrière. En je leert ze niet van de minste. Bill Gates, oprichter van Microsoft, en Tim Berners Lee, de bedenker en grondlegger van het world wide web, en zelfs politieke leiders gaven in het verleden al Q&A-sessies op Reddit. De administrators van Reddit pushen mensen ook om duidelijk te bewijzen dat ze echt zijn wie ze beweren te zijn voor ze vragen mogen beantwoorden. Dus je moet ook geen schrik hebben dat je nutteloze tips krijgt van een aandachtsgeile Bill Gates-wannabe.

2. /r/forhire

/r/forhire is eigenlijk een online interimbureau waar je snel en relatief makkelijk freelance werk kunt vinden. Je kan er je skills en werkervaring tentoonstellen in de hoop nieuwe klanten/aannemers aan te trekken. De sectie laat ook toe dat bedrijven er vacatures kunnen plaatsen in de hoop getalenteerde werknemers aan te trekken. Veel van die jobs kan je gewoon van thuis uit doen.

Verplaatsingen en de locatie van het bedrijf spelen dus ook al geen rol in je zoektocht naar werk. /r/forhire is dus de ideale plek om van thuis uit betaald werk te vinden en ondertussen werkervaring op te doen.

© printscreen /r/forhire

3. /r/jobs

/r/jobs zit een beetje in dezelfde trend als /r/forhire, maar is eerder een leerschool. Je vindt er topics als ‘Hoe werk vinden en hoe je werk weer opzeggen’. Je vindt er verder alles over tewerkstelling, hoe solliciteren, cv’s opstellen, netwerken, etc…

Als je geen held bent in solliciteren, kan je moed putten uit verhalen van lotgenoten die hun jobinterview compleet verknald hebben.

4. /r/TED

Als je nog niet van TEDtalks gehoord hebt, wordt het hoog tijd dat je het leert kennen. TED is een non-profitorganisatie die zich focust op het verspreiden van geniale ideeën. TED verzamelt de briljantste geesten uit om te komen spreken op conferenties, de TEDtalks dus. Die zijn vaak inspirerend, motiverend en bovendien interessant. Ze kunnen de manier veranderen waarop je je werk benadert.

De subreddit /r/TED voegt daar nog eens een extra dimensie aan toe. Het is een platform waarop je met andere de discussie kan aangaan over datgene wat je net gezien of gehoord hebt. Vaak lezen de mensen van de TED-organisatie zelf mee of durven ze zich al eens mengen in de discussie.

Je kan nooit genoeg discussiëren, hoe meer je weet hoe beter. Kijk maar eens deze video als je nog niet overtuigd bent.

 

5. /r/entrepreneur

Als je speelt met de gedachte zelfstandig ondernemer te worden moet je bij /r/entrepreneur zijn. Hier zitten meer dan 100.000 ondernemers wereldwijd verzameld die discussiëren over wat je nodig hebt om een eigen zaak te starten en hoe je alle obstakels op je pad naar een eigen onderneming overwint.

Het interessante hieraan is dat in deze sectie alleen maar tekstberichten zijn toegestaan. Veel business-gerelateerde pagina’s op Reddit staan vol spam en links naar bedrijven om schaamteloze reclame te maken. Door alleen tekst toe te laten wordt hier echt to the point gepraat en worden écht interessante dingen gepost.

6. /r/techsupport

Technische problemen zijn een absolute productiviteitskiller. Je Word hangt vast of je krijgt een zoveelste foutmelding die alles in de war stuurt. Op /r/techsupport is een hele community van techneuten aanwezig die 24/7 bereid zijn om je te helpen. Gratis en voor niets.

Je kan vertrouwen op gebruikers die ‘trusted’ naast hun naam hebben staan. Dat bewijst dat ze de Reddit-community al geholpen hebben in het verleden.

© printscreen van een Reddit hulpthread

7. /r/mentors

Een leermeester nodig? Onder de tags {seeking} en {offering} vind je hier mensen die op zoek zijn naar een mentor of mensen die zichzelf aanbieden om je te begeleiden. Meestal is dit vooral op technische skills gericht, zoals website-ontwikkeling of programmeren. Maar er zitten ook geregeld andere dingen tussen. Volledig free of charge!

Als je ondertussen nog niet op Reddit zit en dit nog leest, wordt het hoog tijd dat je verhuist en aan je carrière begint te werken. Of gewoon doorklikken naar het volgende Newsmonkey-artikel natuurlijk.

Bron: Hootsuite.com

Lees meer