10 dingen die België gewoon het beste land in de wereld maken

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

Eigenlijk is het helemaal niet nodig om het uit te leggen, want het is voor de hand liggend dat ons prachtige België het beste land van de wereld is. Ben je in een moment van verstandsverbijstering even vergeten waarom dat zo is? Nou vooruit, we leggen het je nog één keer uit!

1. Er is geen ander land met zoveel kastelen per vierkante kilometer.. how Royal!

België middeleeuws? Noem het eerder koninklijk! Bij ons vind je om zowat elke hoek een kasteel en misschien woon jij zelfs wel in een prachtig paleisje. Uit het grote aantal kastelen in ons land blijkt dat zelfs onze voorvaderen al wisten dat we in een prachtig land woonden en ze dat alleen eer konden aandoen met prachtige bouwwerken.

2. Het land gekend is om wafels, chocola en frieten, wat wil je nog meer?

Should we say more? Het is een publiek geheim dat België de lekkerste producten voortbrengt. Een blue monday lossen wij gewoon op met een berg chocola of een heerlijke wafel.

3. Omdat je er op het strand kan liggen, maar er ook kan wintersporten!

Vakantie in eigen land? België is er hartstikke geschikt voor! Dat kunnen onze noorderburen bijvoorbeeld lang niet zeggen, waar zij het enkel moeten doen met het strand staan wij ook nog eens binnen enkele uurtjes op de piste. Zo veelzijdig kan ons kleine land zijn!

4. Omdat duivels zijn hier iets goeds is!

België en duivels zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet alleen ons nationale voetbalelftal hebben we deze heidense naam gegeven, maar we schenken ook graag een goddeloos pintje. Waar veel andere naties de duivel vrezen is het onze beste vriend. Axelle Despiegelaer bewees daarnaast ook dat een duiveltje er best schoon uit kan zien.

5. België is het enige land dat zichtbaar is vanaf de maan!

Het klinkt gek maar het is feitelijk echt zo! België mag zich op de borst kloppen als een land met een geweldige infrastructuur. Deze infrastructuur is zelfs zo geweldig dat de lichtinstallatie langs de wegen de enige door mensen gemaakte structuur is die uit de ruimte te zien is! Ondertussen schakelen we onze wegverlichting lang niet altijd meer overal aan, maar als we het zouden doen zou men ons vanuit de ruimte kunnen zien. Als E.T. nog eens in een prachtig land wil komen wonen, dan weet hij ons te vinden!

6. Omdat het vanuit de hoofdstad over heel Europa regeert.

Dat Europa vanuit de Leopoldswijk te Brussel wordt bestuurd is eigenlijk best wel stoer. Het is al decennia lang zo dat alle belangrijke beslissingen voor het continent worden gemaakt vanuit onze hoofdstad. Ook instanties zoals de NAVO zijn neergestreken in Brussel, waardoor de stad meer ambassadeurs kent dan Washington! Het is dus een kwestie van tijd voor we ook als hoofdstad van de wereld gezien zullen worden.

7. De Belgische brouwers brengen jaarlijks meer dan 800 geweldige soorten bier voort!

Ben jij een eeuwige twijfelaar? Dan is het wellicht niet verstandig om jou de bestelling te laten doen als je aan de bar staat. Dat we goed waren in het maken van heerlijke dingen wisten we al, dus is het geen verrassing dat wij Belgen goed zijn voor meer dan 800 geweldige bieren! Welke goudgeel rakkertje giet jij dit weekend naar binnen?

8. Omdat je gratis naar blote, pissende mannen kan kijken!

Er is geen land waar je ongegeneerd, midden op straat, naar urinerende mannetjes kunt kijken. In België zijn we echter alle schaamte allang voorbij, en maken we er gewoon een nationaal symbool van. Misschien gek om daar zo fier op te zijn maar wij Belgen zijn wel één van de meest open-minded en geëmancipeerde volken op deze aardkloot. Daar mogen we natuurlijk best een beetje fier op zijn!

9. De beste fashiondesigners komen hier vandaan, denk aan de Antwerp Six!

Niet alleen het land is mooi, ook de mensen die er wonen mogen er zijn en zij hebben een uitstekende smaak. Dat is zelfs buiten onze landsgrenzen opgevallen, want veel van ‘s werelds bekendste modeontwerpers zijn Belgen! Niet alleman kan een Belg zijn natuurlijk, maar ze kunnen zich tenminste als ons kleden.

10. Belgen organiseren de gaafste muziekfestivals, denk aan Werchter en Tomorrowland!

Omdat we het beste land van de wereld zijn vieren we dat jaarlijks graag met een groot scala aan muziekfestivals. Tomorrowland is al een keer verkozen tot het beste muziekfestival ter wereld en als je niet van elektronische muziek houdt kan je altijd naar Rock Werchter. Eigenlijk hoeven we je er niet meer over te vertellen, want je hebt vast al eens een geweldig festival bezocht.

Dit artikel is gemaakt door www.solden.be, de grootste aanbieder van kortingscodes in België!

Lees meer