Om bij weg te dromen: dit zijn de 10 mooiste eilanden ter wereld

Er zijn heel wat prachtige eilanden op deze wereld, waardoor een kort lijstje heel wat eilanden sowieso oneer aandoet. Maar reissite TripAdvisor heeft toch weer de jaarlijkse top 10 opgesteld. Dat deden ze aan de hand van miljoenen reizigers, die zaken zoals natuur, bezienswaardigheden en hotels wereldwijd beoordeelden. Deze 10 eilanden kwamen er de afgelopen maanden als beste uit.

10. Fernando de Noronha, Brazilië

© iStock

9. Bora Bora, Frans-Polynesië

© iStock

8. Mauritius

© iStock

7. Bali, Indonesie

© iStock

6. Madeira, Portugal

© iStock

5. Ko Tao, Thailand

© iStock

4. Santorini, Griekenland

© iStock

3. Roatan, Honduras

© iStock

Het Hondurese Roatan is werkelijk een speeltuin voor liefhebbers van watersport en ecotoerisme. Je kan gaan zip-linen in het woud, een tocht per paard gaan maken over de hagelwitte stranden, of het koraalrif voor de kust gaan verkennen.

2. Maui, Verenigde Staten

© iStock

Naar het Hawaïaanse eiland Maui ga je echt voor de prachtige natuur: ontdek de ongelooflijke bamboebossen en de kabbelende watervallen. Of ga naar de prachtige, gouden stranden, waar je altijd en overal surfers kan bewonderen.

1. Providenciales, Turks- en Caicoseilanden

© iStock

Op de eerste plaats staat Providenciales, een eiland van de Turks- en Caicosarchipel, niet zo ver van de Dominicaanse Republiek. Het eiland wordt vooral geroemd om de parelwitte stranden en kilometerslange koraalriffen die perfect zijn om te gaan snorkelen.

Lees meer