Valentijn: wat van ons verwacht wordt vs wat we echt willen

Vandaag is het weer valentijn, dus is het hoog tijd om cadeautjes te geven, romantisch te dineren of andere kleffe dingen te doen. Althans: dat wordt van ons verwacht, zo blijkt uit reclames, romantische films, enzovoort. Maar is dat ook wat we echt willen? 

Wat van ons verwacht wordt op valentijn

Terwijl je doet alsof je het leuk vindt natuurlijk.

1. Urenlang tafelen

© giphy.com

Urenlang aan een veel te klein tafeltje zitten in een overvol restaurant, dat is toch niet echt romantisch? Minstens even erg is een van de twee opzadelen met het koken van een uitgebreid valentijnsdiner, waar uren voorbereiding aan vooraf gaat.

2. Romcoms bekijken

© giphy.com

Een man (of vrouw) dwingen om naar een romantische komedie te kijken is nooit een goed plan. Gezellig wordt het dan sowieso niet, laat staan dat het romantisch wordt. Integendeel: de kans op ruzie is erg groot.

© giphy.com

3. Naar kleffe muziek luisteren

© giphy.com

My Heart Will Go On en aanverwanten: seriously? Wie daar de hele avond naar moet luisteren, zal 's avonds te veel hoofdpijn hebben voor het volgende puntje.

4. Knuffelen & seks

© giphy.com

Het is een verplicht nummertje op valentijn: veel knuffelen en uiteindelijk ook seks. Vooral dat laatste lijkt een echte must te zijn. Omdat het zo hoort. En enkel daarom?

5. Sexy lingerie dragen

© giphy.com

Ook dit wordt verwacht op valentijn: je eerst helemaal opkleden om uit te gaan, om later op de avond je meest sexy lingerie te laten zien. Die natuurlijk allesbehalve comfortabel is.

6. Cadeautjes geven

© giphy.com

Dagen- of zelfs wekenlang zoeken naar een cadeautje om dan toch maar een knuffelbeertje, een dvd of een halsketting te geven. Of iets waar je partner helemaal niet blij mee is. Of nog erger: een cadeautje kopen, maar er zelf geen krijgen (of omgekeerd). Valentijnscadeautjes zijn maar zelden echt geslaagd.

7. Bloemen en/of pralines

© giphy.com

En dan nog zo'n gigantisch cliché: vrouwen willen absoluut chocolade en/of bloemen krijgen op valentijn. Zo hoort het, zo gebeurt het en we zijn er blij mee. Not.

Wat we echt willen op valentijn

Wat we niet willen is duidelijk, maar hoe moeten we valentijn dan wel doorbrengen? De sleutel tot een geslaagde valentijn is samen zijn. Samen dingen doen die jullie allebei leuk vinden en waar jullie van kunnen genieten. Zoals:

1. Samen eten

© giphy.com

Praten, lachen en elkaar plagen terwijl jullie genieten van jullie favoriete maaltijd. Chique of ingewikkeld hoeft het niet te zijn, zolang jullie er maar van genieten.

Lees meer

2. Een film bekijken

© giphy.com

Of het nu in de cinema of thuis is, een film bekijken kan een ideale manier zijn om jullie valentijn te spenderen. Alleen: het hoeft geen romantische film te zijn. Ook hier geldt: kies iets waar jullie samen van genieten.

Lees meer

3. Naar muziek luisteren

© YouTube

Is Steel Panther jullie favoriete groep? Dan mogen - en moeten! - jullie natuurlijk ook op valentijn naar hun muziek luisteren. Why not?

4. Vrijen

© giphy.com

Als alles klopt, dan kan er ook gevreeën worden. Niet omdat het moet, maar omdat jullie allebei hetzelfde gevoel hebben en het allebei willen.

5. Aandoen wat je wil

© giphy.com

Je hoeft echt geen chique kostuum of cocktailjurkje aan te trekken op valentijn. Kies liever iets waar jullie zich comfortabel en goed in voelen, wat dat ook is.

6. Een echt cadeau geven

© giphy

En dan hebben we niet over iets materieels, maar wel iets om samen van te genieten. Van een simpele strandwandeling, over een motorritje tot een weekendje weg: alles kan.

7. Bloemen en/of pralines

© giphy.com

Nee, bloemen en chocolade zijn geen must, maar het kan wel als je het op de juiste manier doet. Hercules leert je hoe het moet.

Lees meer