Zit er iemand te wachten op How I Met Your Dad?

Haaaaave you met Sally? Op 31 maart komt er een einde aan How I Met Your Mother, en uiteraard staat er al een spin-off klaar. Maar zit daar iemand op te wachten?

Na 9 seizoenen How I Met Your Mother is het welletjes geweest, voor de verhaallijn, voor de acteurs en zelfs voor de fans van het eerste uur. Maar de Amerikaanse sitcom is met zijn 72 awardnominaties, waarvan het er 18 verzilverde, gigantisch succesvol geweest, en Hollywood zou Hollywood niet zijn als het dat succes niet zou willen uitbuiten. Enter How I Met Your Dad.

Lees meer

De Amerikaanse zender CBS heeft een pilootaflevering besteld van HIMYD, waarin Sally (Greta Gerwig, 'bekend' van Arthur en No Strings Attached) aflevering per aflevering aan haar kinderen zal onthullen hoe ze haar echtgenoot heeft leren kennen.

Sally wordt omschreven als een vrouwelijke Peter Pan, iemand die nooit volwassen geworden is en geen idee heeft wat ze met haar leven moet aanvangen. Andere personages: Juliet, het sexy fuifnummer, Danny, de briljante homo, Todd, de BFF, en Frank, al eeuwen verliefd op Sally.

Maar kijk, we hebben 9 jaar lang moeten wachten om te ontdekken wie de moeder is in How I Met Your Mother, we hebben het wel gehad. Al zijn er enkele dingen die ons de rest van ons leven zullen bijblijven:

1. "It's gonna be legend - wait for it - dary"

Barney Stinsons favoriete zinnetje ooit. En alle mogelijke varianten erop, zoals: 

  • "Dude, working together is gonna be legen -- wait for it -- I'll send you an inter-office memo with the rest 'cause we freakin' work together!"
  • "Tonight is gonna be legen-- wait are we sure it's a good idea to go to a strip club.. Shut up Lily I'm in charge now-- dary!"
  • "Tonight is going to be legen... it's the night we stole a camel... which means it'll be full of drama... dary. Dromedary!"

2. The Bro Code

Barney heeft zijn gouden regels voor mannen gebundeld in 'The Bro Code'. Die zijn soms ontroerend mooi.

En soms helemaal Barney.

De enige regel die hij ooit gebroken heeft, is nummer 150: 'No sex with your bro's ex.'

3. Slap bet

In het tweede seizoen verliest Barney een 'slap bet' en mag Marshall hem vijf keer slaan, wanneer hij wil, waar hij wil en hoe hij wil. Later krijgt Marshall er nog 3 slagen bij, omdat hij belooft zijn Ducky Tie niet te dragen. 

Momenteel moet er nog 1 mep uitgedeeld worden, iets voor de allerlaatste aflevering?

4. De high fives

High fives zijn een traditie in de reeks, vooral bij Barney die nog meer dan de rest dol is op het geven en het krijgen ervan.

Er is ook de Lily & Marshall high five.
Maar Barney is toch de king of high fives: 'Relapse high-five', 'Phone five', 'Tiny five', 'Freeze-frame high-five', 'hypothetical high-five' en 'door five' zijn maar enkele varianten.

5. Eating a sandwich

'Een sandwich eten' betekent voor ons nooit meer hetzelfde.

HIMYM leerde ons vele levenslessen, waaronder "Some people have expiration dates" en "Miracles happen". Laat ons hopen dat het tweede van toepassing is op HIMYD. 

Lees meer