30 avontuurlijke reisbestemmingen waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt

Megaveel zin om te reizen, maar je weet niet waar naartoe? Dan gaan wij het jou nog wat moeilijker maken! De volgende 30 bestemmingen ken je waarschijnlijk niet, maar ze zijn het zeker waard om op jouw bucket list te staan.

1. The Stairway to Heaven, Hawaï

© Wikimedia Commons

Deze trappen zijn beter bekend als 'the Haiku stairs' en werden tijdens WOII gebouwd opdat soldaten de radioantennes op de toppen van de bergen konden bereiken. Je hebt er een prachtig zicht over Oahu, Hawaï.

2. Lofoten, Noorwegen

© Wikimedia Commons

Deze eilandengroep in Noorwegen moet je gezien hebben! Je kan er een vissershuisje huren, verse kabeljauw vangen, wandelen op de kilometers lange kiezelstranden en genieten van één van de mooiste taferelen dat een mens ooit kan zien: het Noorderlicht.

Dit zijn volgens Lonely Planet de beste bestemmingen voor 2019.

3. Jericoacoara, Brazilië

© Wikimedia Commons

Dit kleine vissersdorpje op meer dan 2.000 kilometer van de hoofdstad Brasilia is een begeerde plaats voor surfers en kiters. Weinig toeristen, goeie golven en kilometers aan verlaten stranden. Hemels!

4. Catacomben van de Capucijnen, Rome

© Stanthejeep, Wikimedia Commons

Onder de Santa Maria della Concezione-kerk in Rome, Italië, liggen de resten van zo'n 4.000

Kapucijnenmonnikken. De schedels en skeletten zijn op een artistieke manier geordend. Niet voor watjes!

6. De Aposteleilanden, USA

© iStock

The Apostle Island National Lakeshore is een archipel van eilanden in Lake Superior, Wisconsin. Zeegrotten vind je er in overvloed en deze zijn op natuurlijke wijze versierd met prachtige ijspegels.

7. De marmeren Jain-tempel van Ranakpur, India

© Antione Taveneaux, Wikimedia Commons

Deze tempel bevat meer dan 1.140 marmeren pilaren en zijn bijna allemaal verschillend! Als je in India bent, moet je deze tempel zeker op jouw 'to see-list' zetten.

Staan deze 9 bestemmingen al op jouw bucketlist?

8. Het vulkanische park Wai-O-Tapu, Nieuw-Zeeland

© Christian Mehlführer, Wikimedia Commons

Dit vulkanische park spreekt echt tot de verbeelding, vooral dankzij het prachtig kleurenpalet. Er is kokende modder, stomende grond en er is ook een 'Champagne Pool' die limoengroen, feloranje en goud kleurt.

9. Het amfitheater van El Jem, Tunesië

© Gabriel Rodríguez; Wikimedia Commons

Een prachtig voorbeeld van de macht en het bereik van het Romeinse Rijk zijn de verschillende overblijfsels van de amfitheaters. Vaak zijn het ruïnes maar hier in El Jem, Tunesië is het bouwwerk uit de derde eeuw na Christus zeer goed bewaard gebleven. Zo'n 35.000 mensen konden hier plaatsnemen.

10. De Svalbardeilanden, Noorwegen

© iStock photo © dagsjo

Kan jij goed tegen de koude? Dan is deze bestemming iets voor jou! Deze eilandengroep ligt tussen Noorwegen en de Noordpool. De ongerepte natuur en de ijslandschappen zijn er echt prachtig. Je kan er tochtjes maken op een hondenslee en op zoek gaan naar ijsberen.

11. Pangong So, Tibet

© iStock photo © thaiview

Pangong So is Tibetaans voor 'lang, smal, betoverd meer'. Het is zowat de grens tussen Tibet en India. Het water is er zo helder dat je de stenen op de bodem kan zien.

12. De berg Huashan, China

© Darren On The Road, WIkimedia COmmons

Mensen met hoogtevrees scrollen beter verder. Deze berg in de provincie Shaanxi in China is ideaal voor wandelaars en klimmers. Voor minder ervaren klimmers is er een beveiligd pad voorzien. Not for pussies!

13. Madain Salih, Saudi-Arabië

© Sammy Six, Wikimedia Commons

Deze site van de Nabateeërs bevat 111 zeer goed bewaarde graftomben. Het is het eerste Unesco-werelderfgoed in Saudi-Arabië.

14. Hobart, Australië

© Stock photo © zetter

Het pittoreske havenstadje Hobart in Tasmanië straalt rust uit door de prachtige historische gebouwen en de gezellige cafeetjes. Daarnaast is de natuur rond deze stad echt magnifiek. Topbestemming voor cultuurliefhebbers en wandelaars.

Zin in een roadtrip? Rij dan naar deze bestemmingen binnen Europa.

15. Victoria Falls, Zimbabwe

© iStock photo © maiteali

Gek van watervallen? Terecht! De Victoria Falls in Zimbabwe op de grens met Zambia moet je gezien hebben. Er zijn verschillende activiteiten te doen ter plaatse: bungeejumpen, raften, helicoptervluchten, ...

16. De Hinatuan-rivier, Filipijnen

© Wikimedia Commons

Deze rivier wordt ook wel de betoverde rivier genoemd. Ze heeft zout water en vloeit rechtstreeks in de Stille Oceaan. Het water is kristalhelder.

17. Alberobello, Italië

© Wikimedia Commons

Dit schilderachtige stadje bevindt zich in de hiel van Italië. Liefhebbers van de Italiaanse keuken zijn hier aan het juiste adres. Typisch aan Alberobello zijn de huisjes gemaakt uit kalksteen en de daken die kegelvormig zijn.

18. Het scheve woud, Polen

© iStock photo © Maciej Bledowski

In het mysterieuze scheve bos in West-Polen groeien 400 dennenbomen in een kromming van 90°. De reden is niet bekend.

19. De Jiuzhaigou Vallei, China

© Wikimdia Commons

In de regio Noord-Sichuan in China bevindt zich deze ongerepte vallei van zo'n 180.000 hectare groot. Watervallen, meertjes en riviertjes met helder water vind je hier overal. Wat een paradijs!

20. Hitachi Seaside Park, Japan

© Wikimedia Commons

Dit park in Ibaraki, Japan, is 470 hectare groot en staat vol met bloemetjes. Het park bloeit het hele jaar door.

21. De Kalash, Rumburvallei, Pakistan

© Wikimedia Commons

Deze inheemse stam leeft op traditionele wijze in de Rumburvallei in Pakistan. Ze leven zonder electtriciteit, gsm's, kranten, ... Ze zijn gekend voor hun grote oogstfeesten waar ze dansen, kampvuren maken en veel wijn drinken. Feest!

22. Namaqualand, Namibië & Zuid-Afrika

© Stock photo © Jacynthroode

Het dorre landschap van deze streek vult zich in de lente met oranje en witte madeliefjes. Dit zorgt voor een prachtig kleurentafereel. Het lijkt een beetje alsof je op de planeet Mars loopt.

Deze Instagramwaardige bestemmingen liggen zo goed als in je achtertuin!

23. Caminito del Rey, Spanje

© Wikimedia Commons

Eén van de meest gevaarlijke wegen ter wereld is na 15 jaar terug geopend. De restauratie heeft iets meer dan 5 miljoen euro gekost. Deze weg 'hangt' aan de muren van de El Chorro-kloof. Deze route is voor echte avonturiers!

24. Tianzi natuurpark, China

© iStock photo © lzf

In Wulinyuan, China, ligt dit prachtige natuurpark. Je bent er omringd door grote, natuurlijke, stenen torens. Het landschap doet wat denken aan de film Avatar alhoewel deze rotsen natuurlijk niet zweven in de lucht.

25. De lagune van Balos, Griekenland

© Wikimedia Commons

Deze lagune kan je vinden op het eiland Kreta in Griekenland. De prachtige witte stranden en het blauwe water zorgen voor een prachtig uitzicht vanop de hellingen de kustlijn.

26. Huacachina, Peru

© iStock photo © Dmitry_Saparov

Dit stadje ligt in een oase in de Peruviaanse Atacama-woestijn. Het ligt tussen duinen en heeft zelfs een meertje. Een aards paradijs in een droge omgeving. Op de duinen is het mogelijk om te sandboarden.

27. Las Lajas Sanctuary, Colombia

© Wikimedia COmmons

Deze neo-Gothische kathedraal werd tussen 1916 en 1944 op een heel bizarre plaats gebouwd: boven een ravijn. Bezoekers plaatsen plaatjes op de kliffen rond de kathedraal om de Maagd Maria te herdenken.

28. Derweze, Turkmenistan

© Wikimedia Commons

Deze 'poort naar de hel' is een gigantische brandende krater. Deze werd per ongeluk gecreëerd wanneer de Soviets er naar gas boorden. Ondertussen brandt deze krater al 40 jaar. Een adembenemend schouwspel!

Dit zijn de 10 goedkoopste vakantiebestemmingen binnen Europa

29. Thor's Well, Oregon, V.S.

© Wikimedia Commons

Aan de kust van Kaap Perpetua in Oregon is er een natuurlijke zoutwaterfontein aangedreven door de Stille Oceaan. Dit fenomeen moet je gezien hebben!

30. Tanzania's Selous Game reservaat

© Wikimedia Commons

Dit reservaat is ideaal voor safari's. Hier ga je ongetwijfeld verschillende diersoorten zien. Andere parken zijn te druk waardoor de meeste dieren schrik hebben.

Lees meer