Wist je dit al over Emilia Clarke uit Game Of Thrones?

Emilia Clarke is hot: de actrice die de drakenmoeder Daenerys in Game Of Thrones speelt, is door Askmen.com nu al uitgeroepen tot de meeste begeerde vrouw van 2014. Fans van de reeks zullen dit zeker niet tegenspreken. Maar wist je dit allemaal al over Emilia?

1. Ze is niet echt blond

We zullen maar meteen met de deur is huis vallen. In het echte leven ziet Emilia er zo uit:

© Getty Images

Van nature is ze een brunette en om dat op te lossen, draagt ze op de set van Game Of Thrones een pruik. Nochtans voelt ze wel iets voor de blonde lokken van Daenerys. "Ik vraag altijd of ik de pruik 's avonds mag meenemen, maar dat mag niet. Ik mag er niet mee gaan feesten", zegt ze. "Wanneer ik de pruik dus afneem, ben ik eerlijk gezegd vrij teleurgesteld als ik in de spiegel kijk." Daar is een eenvoudige oplossing voor, Emilia: verf je haar!

2. Ze was niet de originele Daenerys

We kunnen ons intussen niemand anders meer inbeelden als het gezicht van Daenerys, maar HBO had aanvankelijk een andere actrice op het oog. Eentje die bij verslinders van tv-series ook bekend moet zijn, want actrice Tamzin Merchant, die de vijfde vrouw van Henry VIII in The Tudors speelde, lag in pole positie.

Ze moest echter om onbekende redenen uit het project stappen. En zo koos het lot dus voor Emilia.

3. Van dramaschool naar set van Game Of Thrones

Door het afhaken van de originele Daenerys ging het plots heel snel voor Emilia Clarke. Ze kreeg de rol amper een jaar nadat ze was afgestudeerd. Veel actrices kunnen alleen maar dromen om bij hun debuut meteen de ster van een serie zoals Game Of Thrones te worden. 

Fans van het eerste uur zullen beamen dat Emilia geboren is om de rol te spelen. "Mijn leven lijkt in niets meer op dat vroeger", zegt ze. Wel ja, ze had toen nog geen draken natuurlijk.

Lees meer

4. Ze zat naakt in bad op Broadway

Je zou denken dat we dankzij HBO toch al genoeg alles onthullende naaktbeelden van Emilia Clarke hebben gezien. In het derde seizoen was ze nog in al haar glorie in bad te bewonderen. 

Maar ze heeft ook op Broadway hoge ogen gegooid toen ze naakt een bad nam in Breakfast at Tiffany's. Plots negeerde het publiek de regels om geen foto's te nemen en werd Emilia met een pak smartphones vereeuwigd. De zaken liepen zo uit de hand dat het theater veiligheidsmensen moest inzetten om het publiek tijdens de scène in bedwang te houden.

5. Ze wordt overal geprezen als meest sexy vrouw

Askmen.com was niet de eerste om Emilia als meest sexy vrouw te prijzen. Ze stond ook in Hot 100 List van het magazine Maxim en in Victoria's Secret What Is Sexy List. En wie zijn wij om dat tegen te spreken.

© Getty Images

6. Zo ziet ze er trouwens uit zonder make-up

© Imgur

En dat valt best nog mee, niet waar? Ze oogt alleen een beetje moe. Wat wil je als je een hele nacht voor een bende jonge draken moet zorgen...

7. Ze moet alleen van haar wenkbrauwen afblijven

"Mijn moeder had een aantal regels toen ik klein was: geen drugs, geen seks en blijf van je wenkbrauwen af", zegt Emilia. Als kind werd ze gepest omdat haar wenkbrauwen er "belachelijk" uitzagen. "Mijn moeder wou dat ik ze met vaseline bestreek voor ik ging slapen."

© bullyville.com

8. Ze is verslaafd aan een slaapapplicatie

Over slapen gesproken, Emilia staat bekend als een enorme fan van een slaapapp op haar iPhone. Sleep Cycle Alarm Clock heet de app, die gebruik maakt van een meter in ieder toestel waarmee de bewegingen van de gebruiker tijdens de slaap worden geregistreerd. Op die manier krijg je iedere ochtend een overzicht van je slaappatroon. De app claimt gebruikers bovendien exact op het juiste ogenblik te wekken, zodat ze zich overdag topfit voelen. 

© Giphy

Vermoedelijk kende Emilia de app nog niet op het ogenblik dat de foto uit puntje zes genomen is.

9. Ze speelt muziek en zingt

En of ze dat goed kan, daar mag je zelf over oordelen.

 

10. Ze geeft vrouwelijkheid in tv-series een nieuwe dimensie

Emilia is heel trots op Daenerys. "Ze geeft me de kans om wegen te openen voor jonge meisjes en vrouwen, om meer te zijn dan iemands vrouw of vriendin", zegt ze. Als Emilia besluit om het voor vrouwenrechten op te nemen, dan hebben feministen er in elk geval een erg coole aanhanger bij.

© HBO

11. Ze is fan van andere tv-series

Er is een leven na Game Of Thrones. Emilia staat niet alleen op Broadway, ze houdt zich ook bezig met andere tv-series. Ze droomde van een rolletje in reeksen zoals Girls en Breaking Bad.

© tumblr.com

12. Ze speelt mee in Terminator

En Emilia is gekozen om een rol te spelen in de reboot van de film Terminator. Ze wordt daarin herenigd met regisseur Alan Taylor, die aan zes afleveringen van de HBO-reeks meewerkte.

© Getty Images

Zolang ze haar draken maar niet vergeet...

Lees meer