Dit zijn ze! De 11 chillste Belgische beach bars waar jij deze zomer sowieso een lief vindt

Zon, zee, strand, knappe gasten, chicks én overheerlijke cocktails? Deze zomer moet je het echt niet in Saint-Tropez of op de Bahamas gaan zoeken. Onze Belgische kust heeft ook heel wat beach bar-pareltjes die je zeker MOET ontdekken! Spring dus de kusttram op en schuim ze één voor één af. Dankzij Hello bank! kan je deze zomer trouwens op 23 kusttrams gratis wi-fi gebruiken. Heel handig voor als je nog eens even dit 'beach bars to visit'-lijstje wil checken: 

1. Monroe Beach in Knokke-Heist

Geen Saint-Tropez dit jaar, maar wel Knokke-le-Zoute. Monroe Beach wil de Côte d'Azur naar de Belgische kust brengen en dat doen ze door onder andere Ice Tropez te schenken. Dat is een exclusief wijntje uit ... Saint-Tropez, évidemment. Ahja, en het is er ook vaak party, party! Hun slogan 'feel the vibe of a real luxury beach' is dan ook perfect gekozen, n'est-ce pas? :-)

2. Blue Buddha Beach Club in Duinbergen

In deze bar word je helemaal zen. Ze schenken er niet alleen de klassieke cocktails en champagnes, maar je kan er ook heerlijke smoothies en njammie tappas proeven. En vooral: je kan je laten verwennen met een Thaise massage OP. HET. STRAND! Van relaxen gesproken, zeg.

3. Brunello's Beach Club in Knokke-Heist

Ook in deze beach bar kan je lekker ontspannen. Bij Brunello's vind je een uitgebreide kaart waar ook (ijs)koffies, broodjes en verschillende ontbijtformules opstaan. In één van hun vele luxezetels kan je dus lekker achterover leunen en geweldig hard genieten van het zonnetje en een schoon uitzicht ;-).

4. Salito Beach in Blankenberge

Zoals de naam van de bar al doet vermoeden, kan je in Salito Beach heerlijke Salitos-biertjes drinken, al dan niet met een limoentje dabei ;-). Maar wees gerust, de cocktails vloeien er ook rijkelijk én je kan iets verderop, in de Malecotstraat, smullen van een echte Salito Burger bij Frituur Salito-snack.

5. River Woods Beach Club in Knokke-Heist

Wie weet sla jij in deze beach bar wel een knappe zeilster of een sexy kitesurfer aan de haak, want River Woods Beach Club is ontzettend populair bij watersporters. Met een frisse cocktail in je hand kan je dus lekker relaxen én chillen bij de coole tricks van kiters en paddle surfers.

6. Side Shore Surfers in De Panne

Oh jawel, ook hier kan je hete surfers spotten! Sinds vorig jaar heeft Side Shore Surfers trouwens een nieuw clubhuis en dat is met de surfplanken volledig in het zomerse beach-thema. Aah, zalig toch?! Wat heeft een mens nog meer nodig?

7. Knokke-Strand Beach Club in Knokke

Hier hebben we nog een fancy beach bar in Knokke. Zoals je kan zien, kan je in Knokke-Strand Beach Club niet alleen zalige mojito's en caipirinha's drinken in de cocktail lounge, maar ook smakelijke koffietjes. En daar krijg je ook nog eens gratis en voor niks schoon volk bij ;-).

8. Windekind in Oostduinkerke

Jep, ook hier kan je surfdude's en -chicks tegen het hete lijf lopen ;-). Voeg daar nog een prachtige zonsondergang en een superlekkere gin tonic aan toe en het perfecte vakantieplaatje is gemaakt. Laat de zomer maar komen!

9. De Kwinte in Middelkerke

Ook deze surf club heeft een geweldig zalige beach bar, inclusief fancy cocktails, kaasjes en salami'tjes. Zet je neer in één van de gezellige strandstoelen en enjoy het knappe uitzicht of van een knallende dj-set. Jaja, in De Kwinte weten ze ook hoe ze feestjes moeten bouwen, zenne ;-).

10. Twins Club in Bredene

Oh yeah, baby! Als dat er niet goed uitziet, dan weten wij het ook niet meer. Een bordje krabsalade geserveerd met een glaasje cava. Moet kunnen, vinden wij ;-).

11. Last but not least: Lakeside Paradise in Knokke-Heist

Lakeside Paradise is een specialleke! Deze bar ligt niét aan de Noordzee, maar wel aan een fantastisch meer waar een ganse dag gewakeboard wordt. Echte durvers kunnen er ook een duikcursus volgen. En daarna kan je natuurlijk genieten van een heerlijke cocktail of een frisse pint ;-). Schol!

Komaan, waar wacht je nog op? Spring NU die kusttram op en check zeker via de gratis wi-fi, die je van Hello bank! krijgt, of je alle beach bars al hebt uitgetest ;-). En wie weet stap jij wel op één van de trams die Hello bank! volledig heeft omgetoverd tot vliegtuigen. Extra vakantiegevoel! Enjoooooy!

Lees meer