Vergeet Swarm en Foursquare! Deze Belgische app is veel cooler

Er is een nieuwe 100 procent Belgische app verkrijgbaar in de stores, en die is al meteen de wereld aan het veroveren: Krumb. De app speelt in op de locatietrend in de sociale mediawereld, maar doet dat op een coole en vooral revolutionaire manier. Je kan namelijk je eigen herinnering, foto of tips voor anderen vast hangen aan de plaats waar je op dat moment bent, en die blijven ook enkel maar op die ene plaats te bekijken.

Krumb is volgens de Antwerpse makers van mediabureau Prophets "een magische crossover" tussen twee populaire trends in de digitale wereld: locatie en foto. Met Krumb willen de makers gebruikers opnieuw relevante posts tonen. In plaats van onopvallend iets op een tijdlijn te plaatsen, hangen ze de posts vast aan een specifieke locatie en ze kunnen ook alleen daar bekeken worden. Zo kun je bijvoorbeeld een foto achterlaten op een treinperron voor je vrienden die hier later ook nog zullen staan, een leuke herinnering aan een bepaalde plaats voor altijd bewaren of je commentaar geven op een restaurant voor latere bezoekers.

Bekende mensen, toekomst en verleden

En al bijna meteen zijn een aantal bekende mensen, steden en organisaties met Krumb in zee gegaan. Wie met Krumb in het restaurant van Sergio Herman gaat eten, kan verhalen en foto's van achter de schermen bekijken. In Antwerpen kun je 'kruimels' van het stadsarchief oppikken, waarbij je dan foto's van oude, vergane gebouwen terugziet op de plaats waar ze vroeger stonden.

Ghenstreets dropte exemplaren van hun straatfotografie op de exacte plaats waar ze hun foto's genomen hebben. En op de werf van het toekomstige gemeenschapshuis in Knokke kun je zien hoe het eruit zal zien eens het af is. En dat zijn nog maar een paar voorbeelden van de mogelijkheden van de app. Ook in steden als Parijs, Milaan en Berlijn wint Krumb al aan populariteit.

In de app, die gratis beschikbaar is in de iStore en Google Play Store, is er ook de Krumb Explorer, waarin je een persoonlijke feed krijgt met kruimels van mensen, groepen, steden, ... die je volgt, of met links naar de plekken waar je je bevindt. De technologie erachter bepaalt welke kruimels je krijgt, op basis van je locatie, mensen die je kent of dingen die je interessant vindt. En het gaat nog verder, want je kunt ook krumbs achterlaten in een gebouw, bijvoorbeeld aan een object in een museum waar je wel iets grappigs over te zeggen hebt, of aan een tafel in het café waar die nieuwe knappe barvrouw werkt.

Lees meer