Deze prachtige foto's van moeders doorbreken het taboe rond borstvoeding helemaal

Borstvoeding, het is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld, want wat is er nu natuurlijker dan een kind voeden met melk die de moeder zelf produceert? Toch is niet iedereen te vinden voor borstvoeding en plein public, omdat het niet netjes zou zijn om de borst boven te halen waar iedereen erop staat te kijken. De Amerikaanse fotografe Ivette Ivens vindt dat allemaal veel te bekrompen. Zij wil borstvoeding promoten en doet dat met deze prachtige fotoreeks.

Haar reeks heet "Breastfeeding Goddesses" en toont luchtig geklede of (bijna) naakte moeders die hun kind de borst geven in de natuur

"Mijn eigen ervaringen inspireerden me om mijn verhaal te doen en andere moeders aan te sporen, ook niet-moeders moeten borstvoeding bekijken zoals het zou moeten", legt Ivens uit bij Mashable

"Mijn boodschap is eenvoudig: altijd en overal", zegt de fotografe.

Haar foto's tonen niet echt de realiteit van het borstvoeden, maar dat is ook niet haar bedoeling.

"Mijn beelden zijn niet altijd realistisch, maar ik wil ook geen pure feiten tonen. Mijn doel is te tonen wat moeders voelen als ze hun kind te eten geven", zegt ze.

Geef toe, dit zijn toch prachtige foto's.

Van moeders en hun kind, de meest pure relatie.

En zo mooi in beeld gebracht.

New Link

De gelukzaligheid straat ervan af.

En dit is nog maar het begin. Op haar Facebook-pagina kun je de hele reeks "Breastfeeding Goddesses" nog verder bewonderen.

Binnenkort kun je ook het album als boek kopen op haar website.

Lees meer