13 beroepen die een moslim absoluut NIET wil uitoefenen tijdens de ramadan

Dertien beroepen zijn bijzonder onpopulair tijdens de ramadan, wanneer islamieten enkel voor zonsopgang en na zonsondergang mogen eten. De Moslimexecutive ondervroeg 1.000 Belgische moslimmannen en stelde een lijst op van te mijden bezigheden.

1. Ober

© iStock

Wat. Een. Dorst. En ondertussen maar heidenen bedienen die zich laven aan pintjes, watertjes en wijntjes. Ze knabbelen op zoutjes alsof jij niet bestaat. Vreselijk. Where’s the love?

2. Alcoholist

© iStock

Geen echt beroep, maar soit, het is ook een soort contract van onbepaalde duur. Van je verslaving de hele dag móéten drinken, maar niet mogen van je religie. Als je een alcoholist bent, is de ramadan de hel op aarde. En ná zonsondergang mag je in principe ook geen alcohol drinken, of je brandt in de hel. Dat is helemaal kut.

3. Herder

© iStock

Wat een kwelling: de hele dag schapen en lammeren hoeden. Ze zien er zo mals en sappig uit. Je hebt de hele tijd zin om zo’n donzig lammetje een bout uit te draaien, maar je mág niet. Zeker niet onverdoofd. Klotebeesten.

4. Zakenman

© iStock

Leuk hoor, om overnames en kapitaalverhogingen te bespreken tijdens een zakenlunch waar je je eten of drinken niet mag aanraken. Daar zit je dan. Plus daarbij: met een lege maag ben je niet geconcentreerd en dreig je stevig in de zak gezet te worden door je handelspartners.

5. Journalist

© iStock

Het is bekend dat de meeste journalisten slechts eten op recepties en persconferenties. Ze zijn te arm om zelf hun eten te betalen, dus graaien ze alles mee wat ze kunnen van hapjes, broodjes en drankjes. Als islamitische journalist heb je dan helemaal niks te bikken.

6. Televisiekok

© VRT

Je komt met je kop op tv en alle vrouwen verlangen dat jij in hun potje komt roeren, maar terwijl je gezellig couscous staat te koken, verga je van de honger en de dorst. Ware het niet dat je hopen poen stond te scheppen, je verzocht om de dood met de kogel.

7. Snoepverkoper

© iStock

Een hele winkel vol gesuikerde lekkernijen en jij bent de enige die er niet van mag proeven. Andere moslims zijn wel zo slim om zich niet in een snoepwinkel te wagen, maar het is je job, dus verbijt je je fysieke en mentale pijn en smeek je Allah om je kracht te geven.

8. Slager

© iStock

Een beproeving zoals er geen ander bestaat. Je toonbank ligt vol halal vlees, je kunt er niet naast kijken, je maag grolt van de goesting. Af en toe komt er een klant binnen, meestal zo’n linkse multicultiklootzak die denkt dat hij solidair is door een kilo lamsbout te bestellen. Terwijl je de ongelovige hond zijn wisselgeld geeft, bedenk je dat je het liefst van al je winkel zou sluiten om die smeerlap onverdoofd uit te benen.

9. Paardenmenner

© iStock

Een eerbaar beroep, toeristen rondrijden in een paardenkoets. Maar je kunt je blik geen seconde afhouden van die ronde paardenbillen voor je. Je moet je vreselijk bedwingen om er niet je tanden in te zetten. Heb je wel genoeg wilskracht om dit een hele dag vol te houden?

10. Masseur

© iStock

Je handen kneden de hele dag vlezige westerse vrouwen, gans naakt liggen ze op de massagebank en jij hebt honger. Je bidt tot de Profeet, dat Hij je bijstaat, opdat je aan de verlokkingen van al dat geoliede vlees kunt weerstaan. De honger wordt enkel erger. Het speeksel spoelt je om de tanden.

11. Begrafenisondernemer

© iStock

Je koelkamer zit afgeladen vol vlees. Je darmen smeken om gevuld te worden. Eén hapje kan toch geen kwaad, fluistert een hongerig stemmetje in je hoofd. Eén hapje maar? Je lijden kent geen grenzen. Godsgruwelijk.

12. Mannelijke prostitué

© iStock

Nou, wel, ook buiten de ramadan zou je geen prostitué willen zijn. Maar tijdens de ramadan zeker niet. Putain!

13. IS-strijder

Al dat warme bloed dat rondspuit terwijl je heidenen en westerlingen onthoofdt. Wanneer hun hoofd loskomt van hun romp, dringt de heerlijk weeë geur van vers geslacht vlees in je neus. De kwelling, de kwelling. Je moet jezelf bedwingen. Waarom is God zo wreed?

Lees meer

Disclaimer
De redactie hecht geen geloof aan de feiten in bovenstaand stuk. Indien ú dat wel doet, bieden wij onze verontschuldigingen aan.