Tomorrowland bant bonnetjes: eten en drinken betaal je dit jaar met je bandje

Het is bijna zover: nog een kleine maand en Tomorrowland strijkt weer neer in De Schorre in Boom. Deze week worden alle polsbandjes verstuurd, en dat zijn speciale bandjes dit jaar. Niet alleen omdat ze in een prachtig muziekdoosje zitten, maar vooral omdat je er ook je drank en eten mee zal kunnen betalen.

De polsbandjes van Tomorrowland zijn dit jaar uitgerust met een chip. Dat is niets nieuw, ook bijvoorbeeld op Graspop wordt zo'n chip al gebruikt om het festivalterrein op te geraken. Maar op Tomorrowland gaan ze nu een stap verder. Gedaan met jetons of drankbonnetjes, want je zal alle betalingen op de festivalwei nu digitaal kunnen en moeten uitvoeren.

Van zodra je het bandje ontvangen hebt, zal je thuis al geld kunnen opladen. Dat kan via een bank- of kredietkaart, of op het festival zelf ook met cash geld. In ruil voor het zelf te bepalen bedrag (minstens 20 euro), krijg je Pearls in ruil. Dat is de munteenheid die voor het festival in leven werd geroepen. Op het festival zelf moet je dan aan alle drank- en eettenten of mechandisestands gewoon je bandje scannen, en de betaling is al voltooid. Zo verlies je dus nooit nog je bonnetjes! Partner in heel het project is Hello bank!, de bank van BNP Paribas die focust op jongeren.

Overschot terugbetaald

Je kan zoveel geld opladen als je wil, en als je dat voor 18 juli doet dan krijg je ook nog een gratis Pearl per schijf van 100 euro. Het maakt ook niet uit dat je na het festival nog geld over hebt. Met je bonnetjes was je nooit nog iets, maar het resterende bedrag op het polsbandje wordt gewoon teruggestort op je rekening. Dat gebeurt automatisch enkele dagen na het festival indien je een kredietkaart aan de chip hebt gekoppeld, anders moet je handmatig online een terugbetaling aanvragen.

Het is trouwens niet de eerste keer dat het cashloze systeem gebruikt wordt. Festivalgangers die vorig jaar naar TomorrowWorld in de VS gingen, mochten het cashless systeem al eens uittesten. "En mét succes, aldus Debby Wilmsen van Tomorrowland. "Bezoekers bestelden hun drankjes en betaalden snel en comfortabel via het festivalbandje met ‘Pearls’."

Lees meer