Supermoedig! Professionele surfer redt tegenstander die door haai wordt aangevallen

Een Australische surfer heeft de schrik van zijn leven beleefd tijdens een wedstrijd in Zuid-Afrika. Uit het niets dook een grote haai op die de jongeman aanviel. Mick Fanning had het mogelijk niet kunnen navertellen zonder de moedige tussenkomst van zijn landgenoot en tegenstander Julian Wilson.

Fanning lag in het water toen een enorme haai hem plots aanviel

Wilson twijfelde niet en schoot zijn landgenoot meteen te hulp

Zo kwam Wilson nog voor de reddingsteams bij Fanning. "Het was spooky ... ik dacht echt dat ik te laat ging komen", verklaarde hij in een interview. "Maar ik dacht: ik heb een surfboard, een wapen, en als ik er op tijd zou geraken, kon ik hem ermee steken."

Wanneer hij beschrijft hoe Fanning onder water werd getrokken, breekt 'badass' Wilson even

"Hij was met de haai aan het worstelen toen ik aankwam. Ik zag alles gebeuren en zag hoe hij van zijn board was gestoten. En toen deed een kleine golf hem onder water verdwijnen. Ik had het gevoel dat ik niet snel genoeg was." Maar uiteindelijk kon Fanning de haai een rake klap uitdelen en ontsnappen. Hij had natuurlijk niets dan lof voor de moedige actie van zijn landgenoot: "Wat een legende, om zo achter mij aan te komen."

En zo'n ontknoping verdient natuurlijk twee winnaars. Fanning en Wilson zullen het prijzengeld van de wedstrijd eerlijk verdelen, alsook de punten die ze met de eerste plaats verdienen. En vermoedelijk zijn ze nu ook vrienden voor het leven.

Dit is het interview met Wilson:

 

Lees meer