11 dingen die postbodes elke dag meemaken, en waarvoor ze ons respect verdienen

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

Uw postbode staat dagelijks voor u klaar. Hoewel sommigen slechts één brief ontvangen op een dag en anderen wel twintig brieven, doet uw postbode toch elke dag zijn of haar best om uw post te kunnen bestellen. U beseft het niet altijd, maar hij of zij gaat door weer en wind voor u. Hierbij leest u wat postbodes elke dag doormaken om de post op de juiste plaats te krijgen.

1. Postbodes beginnen elke dag om 6 uur te werken

post_aldi.jpg

En dit wil zeggen: nóg vroeger opstaan. De mensen die de kranten bedelen beginnen zelfs al om 5 uur.

2. Ze gaan door weer en wind

fiets.png

3. Ze stoppen pas als alle post op de juiste plaats terecht gekomen is, waardoor ze soms vele overuren doen

foto-Solidair.jpg

4. Hoewel het in de zomer een idyllische job lijkt, werken de postbodes ook in de winter

Regen, sneeuw, hagel: ze krijgen alles te verduren. Niet te vergeten: alle post die hierdoor nat wordt waardoor die moeilijk vast te nemen is of de adressen soms onleesbaar worden.

5. Ze zorgen dat al uw pakjes – klein en groot – bij u terecht komen

6. Idem voor de aangetekende zendingen

base_7080622.jpg

Ja zelfs uw pakket met abnormaal formaat, dat helemaal niet tussen de rest van de post past, waarvan hij of zij heel de ronde last ondervindt. Zeker wanneer deze persoon niet thuis is en het pakket ook de rest van de ronde terug moet meegesleurd worden naar het sorteercentrum.

Waarbij hij of zij soms uren moet wachten op mensen die pas na minuten de deur openen, of mensen die hun identiteitskaart niet vinden, of minuten moeten wachten tot die persoon uitgepraat is, bijvoorbeeld aan de telefoon, …

7. En de reclame

nee-nee-sticker.jpg

U beseft het misschien niet altijd, maar voor één foldertje reclame in uw bus moet de postbode wel stoppen aan iedere bus op zijn ronde. Om soms te constateren dat er een sticker opplakt ‘geen reclame’ waardoor hij of zij voor niets is gestopt. Een aantal keer kan dit zeker geen kwaad, maar 500 keer op een dag wordt soms wat veel...

8. Dit doen ze allemaal met loodzware fietsen

5616163103_dccdc27584_z.jpg

Die af en toe wel eens durven omvallen, waardoor alle post door elkaar zit en niets meer gesorteerd is. Of waarmee men niet langs de vuilniszakken, bloempotten of auto’s kan passeren.

9. In combinatie met een warme, ongemakkelijke helm

4a14d716-017d-11e3-8f20-737b528af1ff_web_scale_0.0755858_0.0755858__.jpg?maxheight=416&maxwidth=568&format=jpg
Oh en de veiligheidsschoenen niet vergeten.

10. Op hun pad komen ze soms zeer slechte brievenbussen tegen

post.jpg

Brievenbussen die vol zitten, brievenbussen die soms gloeiend heet zijn van de zon, brievenbussen waar men twee handen voor nodig heeft om ze open te krijgen, brievenbussen waar men voor moet afstappen en eerst 100 meter moet wandelen, brievenbussen die toegeplakt zijn, … Het is zeker niet altijd een eenvoudige klus om de post te bestellen.

11. Om nog maar te zwijgen van ongeduldige of onbeleefde mensen

postbode-kurt-de-bruyn-wint-eco-drive-challenge_100_1000x0.jpg?scale=both&format=jpg

Waarop ze steeds vriendelijk en met een glimlachen proberen te antwoorden.

Dus lieve mensen, de volgende keer dat uw post eens wat later is, of u ziet het buiten regenen, of u ontvangt een reclameblaadje in de bus, denkt u alstublieft eens aan de postbode die het bovenstaande hiervoor allemaal heeft doorstaan.

GIF-Cat-gets-the-mail.gif