“Mannen, no way, dit kan niet!” Zo insane wordt ‘Het Sterkste Netwerk’ van Joy Anna Thielemans

Yeah, baby! Naast onze vaste afspraak met ‘Thuis’ zien we Joy Anna Thielemans vanaf morgen ook elke maandag in haar eigen ‘Het Sterkste Netwerk’ op één. En wees maar zeker dat het minstens zo “insane” wordt. Al is er wel een “klein probleempje” waarmee de immer geniale duizendpoot af te rekenen krijgt … (Oh ja, Joy vertelt ook welke Thuis-topper ze het liefst van al erbij wou. En nee, het is niet Moora euh … Olivia! :O)

Als Jana in Thuis heeft ze al jáááren onze hartjes veroverd, die Joy Anna Thielemans. En na haar eerste taste in Lust for Life is de miljardpoot met haar Sterkste Netwerk nu ook klaar voor het échte presentatiewerk. We ontmoetten de social media-freak op de najaarsvoorstelling van één, op het meest rustgevende plekje ter wereld: de luchthaven. "Túúúrlijk mogen jullie mij wat vragen stellen. Écht ik hou van newsmonkey!", en wees maar zeker dat die liefde geheel wederzijds is.

Gewoon al de outfit die ze draagt is weer compléééét amazeballs (check de video onderaan!) En OMG, is heeft ze haar lokken nu echt GRIJS geverfd? Ooooh jawel! "Al moet het er tegen morgen wel uit, want dan heb ik opnieuw opnames voor Thuis", geeft het (NOG ALTIJD MAAR) 23-jarige multitalent een ienieminie beetje paniekerig toe. "Dat wordt tien keer na mekaar wassen vanavond!"

"INSANE"

Maar dus: Het Strafste Netwerk ... "Het STERKSTE Netwerk", verbetert Joy ons meteen (woepsie!) "Al is het wel straf!" Tweede poging dan maar: Het Sterkste Netwerk dus. Wat o wat mogen we verwachten? "Ik weet nog altijd niet goed hoe ik het moet uitleggen", begint Joy, "maar het is sowieso het gekste programma waar ik in mijn leven aan heb meegewerkt."

Wat ze dan precies gaat doen? Wel ... "We gaan acht weken lang twee bekende gezichten opsluiten in containers. Zij moeten duels aangaan waarbij ze enkel mensen kunnen contacteren via Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat ... om de opdracht te vervullen. Het is insane, want ze mogen niet naar huis en moeten ook hun eten laten leveren door die mensen."

Astrid Bryan vs. Ruben Van Gucht

Wees maar zeker dat het de moeite wordt, maar het allerleukste? "We gaan echt zien wie de mensen achter die bekende gezichten zijn. Dat is voor mij het schoonste deel van het programma. Het allermooiste aan social media is gewoon wie je erdoor leert kennen. We gaan weten wie hun volgers zijn, wie de mensen zijn die voor hen opdrachten durven meedoen en op tv komen om hen eten te brengen."

De gasten zijn alvast veelbelovend. Niemand minder dan de amàààààzing Astrid Bryan maakt haar opwachting, en zal het in de eerste aflevering opnemen tegen Sporza-beest Ruben Van Gucht. Daarnaast hebben onder andere ook Adil El Arbi, Showbizz Bart, William Buva en Niels Albert al toegezegd.

"We hebben de coolste combinaties proberen maken van mensen die niet in exact dezelfde sector zitten, zodat je echt verschillende netwerken hebt", legt Joy uit. "Dat maakt het voor mij het spannendste, want het is niet omdat je veel volgers hebt dat je dit spel wint. Het gaat echt om goed nadenken, de juiste mensen tweeten."

Madam Marianne for the win

Fans van Thuis zitten natuurlijk al gigahard te popelen: wie o wie van de Thuis-collega's gaan we te zien krijgen? "Nog niet bevestigd", stelt Joy ons een ienieminie beetje teleur. "We moeten ook een beetje zien dat ... Stel nu dat Moora meedoet, dat het niet lijkt alsof ik haar voortrek omdat het Moraatje is natuurlijk."

Wie ze er zelf er het liefst had bijgehad? Da one and only ... LEAH THYS a.k.a. madam Marianne. "Mocht zij op Twitter zitten, sowieso. Maar ja ..." Niks aan te doen, helaas. Al zegt IETS ons dat het met de huidige kandidaten ook wel méér dan goed komt!

"Gestorven tijdens audities"

Joy mag dan wel als dé ultieme presentatrice uit de bus zijn gekomen, de audities waren allesbehalve evident: "Ik ben gestorven daarbij! Ik dacht écht dat ik het heel slecht had gedaan. Ik heb me versproken, jullie mogen dat weten. Ik heb gewoon zoveel faalangst. Dan begin je opeens jn je hoofd dingen te zeggen en besef je dat je de vorige zin nog moet zeggen, en dan sta je daar."

Gelukkig voor de vrolijke (ha-ha) Joy is het allemaal dik in orde gekomen: "Ze hebben mij gerustgesteld en gezegd: 'Joy, leer eens in je eigen woorden praten. Wat ga je doen?' En toen is het blijkbaar gelukt."

Probleempje

Al heeft Joy wel een klein probleempje ... "Hoe meer ik aan het voorbereiden ben en de opdrachten zie, hoe meer ik wil meedoen! Maar ik mag de kandidaten echt niet helpen. Ik ben gewoon zo benieuwd wie er voor mij zou staan. Want die opdrachten zijn echt, ik zweer het u, insane!" Een teaser van de opdrachten kan ze ons nog niet geven, al weet ze ons wel te triggeren: "Ik mag nog niks zeggen, maar bij de eerste aflevering denk je echt: 'Jullie zijn zot!' Ik zei nog tegen de productie: 'Mannen, no way, dit kan niet.'"

Yuuup, dat wordt spannend, al blijft de vraag: hoe o hoe krijgt Joy dat allemaal voor mekaar? Naast Thuis, schrijft ze immers ook voor Flair én ergens tussendoor heeft ze ook nog haar eigen boek geschreven: "Ze zeggen dat ik evenveel uren in mijn dag heb als Beyoncé!" (lacht) "Maar het ding is: Beyoncé heeft keiveel assistentes en ik niet!"

Bij deze: WIE VOELT ZICH GEROEPEN OM ASSISTENTE VAN JOY TE WORDEN??

Bekijk hieronder zeker ons volledige interview met Joy:

 
(Sorry voor het niet zo geniale geluid btw, "technische problemen" zeggen ze dan zeker? *wink*)
Het Sterkste Netwerk, vanaf morgen elke maandagavond om 20u40 op één.

© VRT

Oh ja, morgen vertelt Joy over de start van het gloednieuwe Thuis-seizoen! Check it out op de one and only place to be*!

* hier dus.

Meer over Joy vind je hier btw:

En nóg meer tv-stuff hier: