Gewikt en gewogen: dit zijn de 6 nieuwe tv-programma's die je komende weken moet zien

De voorbije twee weken hebben we je om de oren geslagen met alle nieuwe tv-programma's waar de Vlaamse zenders dit najaar mee uitpakken. Wij hebben intussen fragmenten gezien en met de tv-gezichten gesproken, dus is het tijd voor ons oordeel. Je kan immers niet alles bekijken, dus deze zes programma's zijn onze favoriete nieuwkomers.

Programma's die niet in augustus of september starten, hebben we niet in deze lijst opgenomen. Cath Luyten en Tom Waes moeten dus niet vrezen, want Echt niet oké begint pas later dit najaar. Op VTM kijken we dan weer heel hard uit naar de serie The Team, maar ook die start niet meteen. En anderen zullen ons nog moeten overtuigen omdat we er nog niet veel van konden zien. Tom Lenaerts zal dat bijvoorbeeld proberen met Kalmte kan u redden. Dus geen paniek, Tom, je staat niet in deze lijst, maar we zijn heel erg benieuwd. En we pikten er geen enkel Canvas-programma uit, maar ook die vernieuwde zender houden we zeker in de gaten.

De programma's die we wel kozen, staan in willekeurige volgorde:

1. Project K (VTM)

Koen Wauters moet dit najaar doen wat Tom Waes al zo vaak gedaan heeft: de held van Vlaanderen worden. Het lijkt duidelijk dat VTM hem na zijn nipte nederlaag in Wauters vs Waes dezelfde weg als Tom Waes op wil sturen. Geen echt presentatiewerk dus, maar een programma waarvoor Koen de halve wereld afreist. Hij streeft een aantal kinderdromen na en moet daarvoor de gekste dingen doen. Wij kregen alvast een serieus Tomtesterom-gevoel bij de eerste fragmenten.

Vanaf maandag 31 augustus om 20u35 op VTM

2. T. (één)

 

Een fictiereeks op zondag op één, dat kan normaal alleen maar goed zitten. En de cast is ook niet mis. Koen De Bouw speelt een professor die op vraag van een ex-studente, gespeeld door Ella Leyers, mag helpen bij politiezaken. Maar terwijl hij heel populair is bij zijn studenten, verloopt z'n contact met andere mensen iets moeizamer. Een programma met een zware erfenis, want op dit uur zijn al heel veel topreeksen uitgezonden.

Vanaf zondag 13 september om 21u20 op één

3. Geubels & De Idioten (VIER)

VIER rekent dit najaar weer op z'n vaste gezichten en tot hiertoe hebben we altijd met plezier naar programma's van Philippe Geubels gekeken. Deze keer krijgt hij het gezelschap van Sara Vandeurzen en Pedro Elias. Zij moeten alles doen wat Geubels zich afvraagt en we vermoeden dat er nogal wat vreemde kronkels in zijn brein zitten.

Vanaf donderdag 10 september na Komen Eten op VIER

4. De Bunker (VTM)

Bij VTM geloven ze heel hard in deze fictiereeks van de makers van Cordon. Samen met Project K moet dit programma VTM weer even onklopbaar maken op maandag als één op zondag. We volgen een team van de staatsveiligheid in Antwerpen dat vanuit een bunker opereert. Nog voor de eerste aflevering is uitgezonden, zijn de makers al begonnen aan het tweede seizoen.

Vanaf maandag 31 augustus om 21u40 op VTM

5. Het Sterkste Netwerk (één)

 

Joy Anna Thielemans is bijzonder populair: als actrice in Thuis, op de sociale media, als duizendpoot zeg maar. En nu komt daar nog een poot bij, want ze krijgt haar echte vuurdoop als presentatrice. Het Sterkste Netwerk is haar op het lijf geschreven, want ze mag telkens twee BV's in een container opsluiten. Zij zullen hun contacten op de sociale media nodig hebben om opdrachten te vervullen. En wat van hen wordt verwacht is "insane", zo vertelde Joy ons. Ze verklapte overigens ook dat ze eigenlijk heel graag zelf zou willen meedoen.

Vanaf maandag 31 augustus om 20u40 op één

6. Dwangers (VIER)

De populairste Nederlander in België doet meer dan alleen over voetbal praten. Hij wil dit programma echt niet 'zijn' programma noemen, want daarvoor zijn de deelnemers en de therapeuten te belangrijk, maar zijn gezicht moet er wel een toppertje van maken. Een aantal mensen met dwanghandelingen trekt naar Thailand om er te werken aan hun probleem, dat tot relatiebreuken en ontslag kan leiden. Hopelijk is het programma even mooi als we denken wanneer Jan erover vertelt.

Conclusie:

Maandag en zondag blijven traditioneel de sterkste tv-avonden. VIER houdt zich daar wijselijk op de achtergrond en mikt op andere dagen met enkele veelbelovende programma'.s

© Istockphoto

En hier zie je alle nieuwe programma's op een rij