De schrik van je leven: wandelaarster krijgt gezelschap van 2 zwarte beren ... die haar besnuffelen en aanraken

De Amerikaanse Stephanie Rivkin heeft afgelopen week de schrik van haar leven beleefd. Toen ze vrijdag een wandeling maakte in Burlington (Connecticut) kwam ze plots oog in oog met twee zwarte beren, waarvan eentje haar zelfs van dichtbij kwam besnuffelen en even aanraakte.

In een eerste filmpje zie je hoe een zwarte beer van ongeveer anderhalf jaar oud meermaals rond de vrouw cirkelt, terwijl de andere beer zich op de achtergrond houdt. Zelf probeert de vrouw heel rustig weg te wandelen, maar de beer blijft haar volgen. "Ik wist echt niet of ik nu bang moest zijn of niet", vertelt de vrouw aan NBC Connecticut. "Maar ik wist wel dat ik aangevallen zou worden als ik was weggelopen.
Op dat moment moest het griezeligste moment echter nog komen. In een tweede filmpje toont Rizkin hoe de beer haar eerst vanop een afstand besnuffelt, om haar vervolgens zelfs aan te raken met ontblote tanden. "Ik voelde zijn neus tegen mijn been. En die tanden, ik zag ze zo duidelijk, maar gelukkig heb ik die echt niet gevoeld."

Rizkin wist na verloop van tijd toch weg te wandelen van de twee beren, waarna ze de autoriteiten contacteerde. Ze kwam de beren namelijk op een publiek toegankelijke wandelroute tegen. Die is nu voorlopig afgesloten door het Department of Energy and Environmental Protection (DEEP). De werknemers zijn nu op zoek naar de jongste van de twee beren, die ze spijtig genoeg willen euthanaseren.

"Normaal komen beren niet naar mensen", aldus Dennis Schain van DEEP, "maar dit gedrag kunnen we echt niet tolereren. We hebben de beer vorig jaar al eens verhuisd, zonder succes." Rizkin hoopt dat er toch nog een andere oplossing uit de bus kan komen, zodat de beer kan blijven leven.

Lees meer