10 om te zien: deze tv-programma's mag je komende week niet missen

Het nieuwe tv-seizoen is een week ver en dus kan je vanaf nu je favoriete programma's gaan aanstippen. Maar omdat het aanbod ook zo groot is, bieden wij vanaf nu iedere zondag een overzicht van de programma's die je volgens ons zeker moet zien.

1. Project K

*maandag om 20u35 op VTM

Cover image

© Medialaan

De meningen zijn een beetje verdeeld, maar vorige week stemden bijna 950.000 kijkers af op Project K. Wij waren meteen fan en gaan maandag zeker opnieuw kijken. Een extra factor die aflevering 2 heerlijk kan maken is de aanwezigheid van Sergio Herman. Koen droomt er immers van om ooit van een levensgroot peperkoeken huisje te kunnen snoepen. Dus trekt hij naar The Jane, maar Sergio Herman wil hem eerst een lastige opdracht voorschotelen. Koen moet er in slagen om één van de topgerechten van de Nederlandse chef aan een tafel met drie VIP's voor te schotelen.

En aangezien Koen met moeite een ei kan bakken, belooft het niet simpel te worden. Een vleugje Mijn Pop-uprestaurant in Project K, wat wil je nog meer?

2. Het Sterkste Netwerk

*maandag om 20u40 op één

We wilden Het Sterkste Netwerk met Joy Anna Thielemans vorig week graag een herkansing geven en dat gaan we ook doen. Intussen weten we wat de bedoeling van de wedstrijd is en vermoedelijk zal de opkomst een stuk groter zijn. De gasten kunnen ook tellen: Adil El Arbi en Showbizz Bart. Natuurlijk weet je op basis van de sociale media al ongeveer wat er te gebeuren staat. Zo stonden de containers deze week in Beringen, en moesten Adil en Showbizz Bart met een luchtballon vliegen. Andere opdrachten: een schoollokaal bouwen en filmpjes verzamelen van fans in het stadion tijdens België - Bosnië.

Het ziet er ook naar uit dat ze haar moesten verzamelen voor chemopatiënten. En Adil deelde gratis tickets uit voor zijn nieuwe film. Heeft de slimste mens ter wereld ook het sterkste netwerk?

3. Dwangers

*dinsdag om 21u00 op VIER

© VIER

Voor één van de best onthaalde programma's moeten we bij VIER zijn. In Dwangers trekt Jan Mulder naar Thailand met zeven mensen die hun leven verwoest zien door dwangmatige handelingen. Zo zagen we vorige week een vrouw die soms een uur nodig had om de trap op te lopen, omdat ze niet tevreden was over hoe ze de treden opliep. Een andere deelnemer heeft het nachtje door gedaan om zijn koffer voor de reis in te pakken, aangezien alles zo ordelijk mogelijk moet blijven.

De reis is een serieuze onderneming voor de dwangers, die vakantie vermijden als de pest. Een vrouw met smetvrees ging de hele vlucht van Brussel naar Bangkok niet naar het toilet. Vanaf deze week zullen we zien hoe de therapeuten hen van die dwanghandelingen willen afhelpen. Zonder twijfel staan de deelnemers zware beproevingen te wachten.

4. Alloo bij Jambers

*dinsdag om 21u35 op VTM

© Medialaan

Laat Luk Alloo een programma over Paul Jambers maken en je moet wel goede televisie krijgen. We hadden het kunnen weten en toch waren we nog aangenaam verrast over de reeks waarmee VTM de carrière van de inmiddels 70-jarige Jambers in de verf wil zetten. Luk Alloo neemt Jambers mee naar plaatsen en personen die belangrijk waren in zijn carrière. Zo genoten we vorige week van de prachtige beelden van een piepjonge Martine Tanghe die in het begin van haar carrière bij de VRT nog naast Jambers werkte.

De reeks duurt maar vier afleveringen, dus wie de eerste gemist heeft moet deze week zeker inpikken.

5. Radio Gaga

*dinsdag om 21u15 op Canvas

© VRT

Op het vernieuwde Canvas springt vooral Radio Gaga in het oog. Een simpel programma dat toch heel mooie televisie oplevert. Acteurs Joris Hessels en Dominique Van Malder trekken iedere week met een mobiele radiostudio naar een locatie om er radio te maken. Ze praten met de plaatselijke bewoners, spelen op verzoek bepaalde nummers, en leren bijzondere verhalen kennen. In de derde aflevering trekken ze naar Huize Godtschalck, een rusthuis voor zeelieden. Verwacht je aan een paar erg ontroerende beelden, bijvoorbeeld wanneer een oude zeeman na twee jaar eindelijk de zee nog eens terugziet.

6. Het Lichaam van Coppens

*donderdag om 20u35 op VTM

© Medialaan

Wat is er aan de hand met Mathias Coppens? VTM stuurde deze teaser gisteren de wereld in na de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Het Lichaam van Coppens. We zien hoe Mathias tijdens een proef in elkaar stuikt en met een ziekenwagen wordt afgevoerd. Is dit echt? En zo ja, wat is er gebeurd? Ook wij weten het nog niet, dus we zullen donderdag gewoon moeten kijken.

7. Helden Van Hier: Door Het Vuur

*donderdag om 21u40 op VTM

© Medialaan

Het leven zoals het is: de brandweer. Dit dachten we toen we voor het eerst over dit programma hoorden. Tot we de beelden zagen, want dit tilt reality tv naar een nieuw niveau. We zitten midden in de actie, beleven de spanning die de Gentse brandweerlieden meemaken, en we trekken dankzij speciale camera's zelfs mee naar de brand. Wij zaten vorige week echt op het puntje van onze stoel en waren nadien danig onder de indruk. Erg knappe televisie, misschien nu al één van de grootste verrassingen van het najaarsseizoen.

8. Voor Wat Hoort Wat (NIEUW)

*donderdag om 21u10 op één

© VRT

Twee fictiereeksen van eigen bodem op één dit najaar. Op de grootste moeten we door het voetbal zondag nog een weekje langer wachten. En dezelfde Rode Duivels zijn ook de reden waarom Voor Wat Hoort Wat pas in de tweede week van september begint. Het is een reeks met een knappe cast. Tal van grote acteurs die intussen een gezegende leeftijd hebben bereikt, spelen de bejaarden in een rusthuis. Wat dacht je van Chris Lomme, Peter Faber, Marilou Mermans, Jaak Van Assche en Tuur De Weert?

In de serie moeten enkele probleemjongeren een taakstraf in het rusthuis gaan uitvoeren. Niet iedereen ziet hen graag komen. Onder de jonge cast nog een goede reden om te kijken: Lize Feryn. Je kent haar nog wel als de jonge vrouw die in In Vlaamse Velden verliefd wordt op een Duitse soldaat. Het was een mooi acteerdebuut van het model, dat nu dus een vervolg krijgt in de vorm van een heel andere rol.

9. Geubels En De Idioten (NIEUW)

*donderdag om 21u05 op VIER

© VIER

Philippe Geubels doet het dit jaar niet alleen. Hij heeft twee idioten meegebracht, Sarah Vandeursen en Pedro Elias. Het concept is simpel: zij moeten alles doen wat in het hoofd van Geubels opkomt. Hoe zou een vlieg zich voelen? Hoe is het om in een brandend huis wakker te worden? En hoe zou een pizza zich in de oven voelen? Aan een pizza kan je het niet vragen, dus moeten de idioten met een pizza in een oven kruipen. Het programma doet een beetje denken aan Foute Vrienden, maar dan doorspekt met de droge humor van Philippe Geubels. Wij zagen al een paar beelden en lagen meermaals plat van het lachen.

10. De Coulissen Van De Wetstraat: De Logische Premier (NIEUW)

*donderdag om 21u15 op Canvas

© VRT

Een eenmalig programma dat ook een beetje van newsmonkey is. Onze hoofdredacteur Wouter Verschelden werkte hiervoor samen met VRT-journalist Ivan De Vadder. Twee jaar geleden maakte die laatste al De coulissen van de Wetstraat, over de memorabele momenten in de recente Belgische politiek. Deze keer volgen we hoe de Vlaamse en de federale regeringen in 2014 tot stand kwamen. Vier partijvoorzitters uit dezelfde generatie komen aan het woord: premier Charles Michel (MR), Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA), CD&V-voorzitter Wouter Beke en Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten.

Lees meer