Zo hard lijden de Idioten van Philippe Geubels: "Al dingen moeten ontsmetten die hij liever niet zag"

Philippe Geubels heeft dit najaar vrienden, echt waar! Of moeten we hen eerder zijn slaafjes noemen? Zelf houden ze het op idioten, want Sarah Vandeursen en Pedro Elias moeten vanaf vanavond alles doen wat in het gekke hoofd van Geubels opkomt. 'Foute Vrienden' in de stijl van Philippe Geubels, dat mag je verwachten in 'Geubels en de Idioten'. Wij spraken met het trio en leerden dat Philippe soms twee keer op een middag naar de Quick gaat.

Door: Inge Ringoot & Günther Brants

Wie op maandag al problemen had om een zender te kiezen, zal het vanaf vanavond ook erg moeilijk hebben op donderdag. Het Lichaam van Coppens op VTM, de nieuwe fictiereeks Voor Wat Hoort Wat op één, en Geubels en de Idioten op VIER. Wat we wel al zeker weten is dat je met dat laatste programma het meeste gaat moet lachen. Echt serieus kan je de proeven van Pedro en Sarah niet opnemen, al zijn ze soms wel vrij pijnlijk (jawel, ook de broertjes Coppens mogen opletten voor concurrentie).

Pizza in de oven

Het concept: Philippe Geubels vraagt zich iets af en zijn idioten voeren het uit. "Dat vind ik er zo tof aan, ze doen gewoon alles wat ik hen vraag", lacht Geubels. Maar hebben ze dan een keuze, mogen ze een opdracht weigeren? "We hebben tot nu toe alles gedaan", zegt Pedro. "We hebben één veto, maar ik spaar dat altijd op tot er eens iets komt wat ik echt niet wil doen." Maar zowel Sarah als Pedro hebben hun joker wel al een paar keer willen inzetten, Pedro naar eigen zeggen al altijd. "Zeg, het is nu niet dat het allemaal zo'n erge dingen zijn", valt Philippe in. "Neenee, er zijn ook minder erge dingen", zegt Pedro. "Dingen die 'bijna' geen pijn deden", vult Sarah hem aan.

En wat zijn die erge en pijnlijke opdrachten dan? "Wakker worden in een brandend huis was wel heftig", zegt Pedro. "Met een pizza in een oven gaan zitten", antwoordt Philippe doodserieus. Euhm, en waarom moesten ze dat doen? "Hij vroeg zich af hoe een pizza zich in een oven voelt", gaat Pedro verder. "Nu staat mijn oven op 200 graden als ik een pizza bak. Bij hem is dat 600 graden."

De Quick

Maar kriebelt het dan niet om af en toe iets te doen wat Philippe zelf niet zo leuk vindt? "Ik heb eens één keer geweigerd om mee naar de Quick te gaan", zegt Pedro. Blijkbaar is dat de plaats waar we Philippe onder de middag vaak terugvinden. Soms zelfs twee keer. "Hij is een keer om 10u30 geweest, en om 12 uur stond hij daar al terug", verklapt Sarah. "In dezelfde Quick." En was daar dan veel volk zo vroeg op de dag? "Ik zat daar helemaal alleen", lacht Philippe. Zijn favoriete hamburger is trouwens een Big Andalouse.

Genoeg reclame voor die bewuste hamburgerketen, terug naar het programma. Het zijn gelukkig niet alleen gevaarlijke dingen die Geubels zich afvraagt, soms is het ook gewoon grappig, en dat maakt dat de mix van het programma goed zit, merkt Pedro op. Maar accidentjes gebeuren wel af en toe. "Ik durf zeggen dat ik mijn voet al eens verbrand heb", zegt Pedro. "En hij heeft al dingen moeten ontsmetten die hij liever niet wil zien", zegt Geubels.

Wij bekeken al een aantal fragmenten uit een proefopname, want de opdrachten worden vanuit een studio aan elkaar gepraat. Laat ons het er voorlopig op houden dat we meermaals in een lachbui schoten en dat dit programma misschien wel het meest ontspannende van de hele week zal zijn.

Oh ja, voor je naar de beelden van ons interview kijkt, moet je eerst dit fragmentje gezien hebben

En dan laten we nu Geubels en zijn idioten op je los:

 

Morgen testen we wie van de twee idioten Geubels het beste kent in de grote Philippe Geubels-quiz. Als voorsmaakje: herken je het liedje dat we Geubels hier laten neuriën?

 

Geubels en de Idioten - donderdag om 21u05

Lees meer